Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας -«Στο πρώτο νομοσχέδιο θα υπάρχει ρύθμιση για κατάργηση ασύλου»

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας -«Στο πρώτο νομοσχέδιο θα υπάρχει ρύθμιση για κατάργηση ασύλου»

Μόλις ένα λεπτό μετά τις 9 το πρωί έφθασε στο υπουργείο Παιδείας για τη σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, όταν τον πλησίασαν οι δημοσιογράφοι για μια δήλωση, αυτό που τους είπε ήταν: «Οταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα». Αλλά οι συμβολισμοί δεν έμειναν εκεί.

Η επιλογή να είναι το υπουργείο Παιδείας το πρώτο υπουργείο που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός δεν είναι καθόλου τυχαία. 

Εχει να κάνει με τη σημασία που αποδίδει ο πρωθυπουργός στην αναβάθμιση της Παιδείας, αλλά και με το γεγονός ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα αφορά το επιτελικό κράτος θα υπάρχει και η ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου, η οποία ήταν βασική προγραμματική δέσμευση του πρωθυπουργού.

Κεραμέως: Εχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις για την κατάργηση του ασύλου

Αναλυτικά, η νέα υπουργός Παιδείας είπε στις δηλώσεις της για την κατάργηση του ασύλου: «Οπως ξέρετε, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση θα υπάρχει ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου. 

Έχουμε ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις με εμπλεκόμενους φορείς. Συναντηθήκαμε με το προεδρείο της συνόδου πρυτάνεων και με την ΠΟΣΔΕΠ για να συζητήσουμε τις παραμέτρους της νέας ρύθμισης. Και αυτή θα εμπεριέχεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή στις 23 Ιουλίου».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα η υφυπουργός αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σοφία Ζαχαράκη αλά και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Βασίλης Διγαλάκης. Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στα βασικά θέμα της ατζέντας της νέας υπουργού Παιδείας είναι ακόμα τα πρότυπα σχολεία, η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και οι προσλήψεις που θα γίνουν, καθώς και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η σύσκεψη ήταν να πραγματοποιηθεί χθες, αλλά αναβλήθηκε λόγω της θεομηνίας στη Χαλκιδική.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη-Κεραμέως
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Θα προχωρήσουμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα στο σχέδιο μας για μια αναβαθμισμένη δημόσια Παιδεία. Εκφράζω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι σύμμαχοί μας».

Η Νίκη Κεραμέως, από την πλευρά της, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης. Θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Δεν προχωράμε στην ίδρυση Νομικής στην Πάτρα. 

Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική. Στόχος να είναι να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στα πανεπιστήμια. Θέλουμε να απεμπολήσουμε αρμοδιότητες από το υπουργείο και να τις εκχωρήσουμε εκεί όπου είναι ο φυσικός τους χώρος».

Σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Παιδεία
Σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Καθ' οδόν προς το γραφείο της υπουργού Παιδείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε τους υπαλλήλους του υπουργείου που ήταν στα γραφεία τους.

Τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας χαιρέτησε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τους υπαλλήλους του υπουργείου καθώς πήγαινε προς το γραφείο της υπουργού Παιδείας/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός χαιρετάει μια υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας που βγήκε από το γραφείο της για να δει τον πρωθυπουργό.

Το πρώτο υπουργείο που επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν το υπουργείο Παιδείας
Ο πρωθυπουργός χαιρετάει μια υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας καθώς πηγαίνει προς το γραφείο της υπουργού Νίκης Κεραμέως/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ EUROKINISSI

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είχε ο πρωθυπουργός
Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη εμφανίστηκε στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

«Δεν αλλάζει το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων»
Η συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν περιορίστηκε στο ζήτημα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. 

Στην επαφή που είχαν συζητήθηκε το ζήτημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για το οποίο η υπουργός Παιδείας είπε ότι θα παραμείνει το ίδιο εξεταστικό σύστημα.

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική Σχολή στην Πάτρα.

epirusblog.gr
5 of 5
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας -«Στο πρώτο νομοσχέδιο θα υπάρχει ρύθμιση για κατάργηση ασύλου»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6091869472194618942
item