Αυτά είναι τα μυστικά για μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση Αυτά είναι τα μυστικά για μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτά είναι τα μυστικά για μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση


Αυτά είναι τα μυστικά για μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση
Eίσαι φάση που θέλεις μια καλή σχέση; Ή έχεις ήδη σχέση αλλά θέλεις να τη βελτιώσεις; Όπως και να έχει, το κείμενο σε αφορά.
Το μυστικό για να κρατήσει ο έρωτας στο χρόνο
Για να αποφύγεις να γίνεις η επιβεβαίωση του κανόνα ότι οι σχέσεις δε διαρκούν, θα πρέπει να ενδυναμώσεις εφτά skills. Ούτως ή άλλως, κάθε σχέση χρειάζεται προσπάθεια, πόσο μάλλον μια ερωτική.

Η επικοινωνία
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μάθεις να ακούς, να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου με ειλικρίνεια. Να μην κριτικάρεις το σύντροφό σου όταν κάνει και εκείνος το ίδιο.
 
Το να ξέρεις ποιος είναι ο σύντροφός σου
Τι νούμερο παπούτσια φοράει; Ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό; Μετά την επικοινωνία, απλά η γνώση του με ποιον είσαι είναι ένας σημαντικός τρόπος να δείξεις ότι νοιάζεσαι. Ότι έχεις τα απαραίτητα εφόδια να καλύψεις και τις δικές του ανάγκες, πέρα από τις δικές σου.
Η ωριμότητα σε ό,τι έχει να κάνει με το να λύνετε τις διαφωνίες
Αυτού του είδους η ωριμότητα περιλαμβάνει τεχνικές όπως το να μένεις συγκεντρωμένη στο θέμα, στο παρόν και το να είσαι έτοιμη να ζητήσεις συγγνώμη. Να ξέρεις πότε είναι μια καλή στιγμή για να σταματήσεις. Σε μια σχέση σίγουρα θα υπάρχουν διαφωνίες, οπότε σιγουρέψου ότι θα τις αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 Ξεσκόνισε τα life skills σου
Είσαι οργανωμένη για περιπτώσεις ανάγκης; Κάνεις γυμναστική για να είσαι υγιής; Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι θέλουν οι σύντροφοί τους να προσέχουν τον εαυτό τους και να συμμετέχουν σε ένα βαθμό στην ασφάλεια της ίδιας της σχέσης τους. Δε λέμε να είσαι ικανός να δηλώσεις συμμετοχή στο Survivor, αλλά απλά με το είσαι ψύχραιμη σε περιόδους κρίσης γίνεσαι πιο αξιόπιστη στα μάτια του συντρόφου σου.
 Ο αυτοέλεγχος
Είναι σημαντικό να μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου, να ξέρεις τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες σου και να προσπαθείς για τη βελτίωση. Αυτό το skill πέρα από τις ερωτικές σχέσεις, είναι σημαντικό και για την επαγγελματική σου ζωή και για το ρόλο στην οικογένεια και τις φιλίες σου.
Το να είσαι ρομαντικός και τρυφερός
Τι περιλαμβάνει αυτό; Το να ξέρεις πώς να νοιάζεσαι και πώς να ικανοποιείς σεξουαλικά το σύντροφό σου. Σε περιόδους που τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά, να μένεις μακριά από το blame game. Επίσης, είναι σημαντικό να προσέχεις ώστε να φαίνεσαι ελκυστική. Και για το σύντροφό σου, αλλά και για την αυτοεικόνα σου.
 Η διαχείριση του stress
Ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς τις αναπνοές, το διαλογισμό και άλλες τεχνικές ώστε να πολεμήσεις το stress; Αν ξέρεις πώς να αποφεύγεις ή να διαχειρίζεσαι το άγχος, σίγουρα θα είσαι καλή και στο να αγαπάς και να στηρίζεις το σύντροφό σου.
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα μυστικά για μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8784054350333546012
Σχόλια
item