Θρίλερ με τη φωτιά στην Εύβοια: Νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις [εικόνες]

Θρίλερ με τη φωτιά στην Εύβοια: Νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις [εικόνες]

Δεν έχει τέλος το θρίλερ που παίζεται στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου τις τελευταίες 27 ώρες με την μεγάλη πυρκαγιά που καίει από την Πέμπη.

Εκεί που οι πυροσβέστες πίστευαν ότι θα μπορέσουν να τιθασεύσουν τις φλόγες οι οποίες εκτείνονται σε ένα μέτωπο μήκους από 5 έως 7 km ξαφνικά οι αναζωπυρώσεις είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα αφού δημιουργούν νέα πύρινα μέτωπα.

 Î”ύο φορές μέσα σε 24 ώρες προληπτική εκκένωση του ίδιου χωριού
Δύο φορές μέσα σε 24 ώρες προληπτική εκκένωση του ίδιου χωριού -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν τη δική τους μάχη στα κύρια μέτωπα, εκείνη τη στιγμή ξαφνικά ανακάλυψαν ότι φωτιές έφταναν κοντά στο χωριό Τραχήλι. 

Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες δόθηκε εντολή προληπτικά να εκκενωθεί το χωριό αλλά την τελευταία στιγμή, όπως και χθες, ο άνεμος άλλαξε πορεία και έτσι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο χωριό.


Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δύο φορές μέσα σε 24 ώρες προληπτική εκκένωση του ίδιου χωριού
Την ίδια στιγμή σε ορισμένες περιοχές οι άνεμοι φτάνουν ακόμη και τα εννιά μποφόρ γεγονός το οποίο δυσκολεύει τις κινήσεις από την πλευρά των πυροσβεστών. 

Αναζωπυρώσεις έχουμε την τελευταία ώρα και στο χωριό Θαρούνια όπου και χθες δοκιμάζονταν χωρίς όμως η φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια.


Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη από καπνούς και έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική κατάσταση ιδιαίτερα για τους κατοίκους που έχουν σοβαρά προβλήματα.

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη από καπνούς και έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική κατάσταση ιδιαίτερα για τους κατοίκους που έχουν σοβαρά προβλήματα.
Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη από καπνούς και έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική κατάσταση ιδιαίτερα για τους κατοίκους που έχουν σοβαρά προβλήματα -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ώρα πριν οι κάτοικοι στο χωριό Δάφνη Αυλωναρίου ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς έβλεπαν τις φλόγες να έχουν πλησιάσει τα όρια του χωριού τους και οι καπνοί να έχουν καλύψει ακόμη και τα σπίτια τους. 

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ίδιοι κάτοικοι ζητούσαν βοήθεια από που μπορούσαν και λίγο αργότερα την προέλαση της φωτιάς την ανέκοψαν τα εναέρια μέσα.

Ο Μπακογιάννης ζητεί να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Υπό τα νέα δεδομένα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Δ.Ε. Αυλωναρίου , Δ.Ε. Κονίστρων , Δ.Ε. Ταμυναίων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.


Πυκνός καπνός έχει πνίξει την Χαλκίδα από την πυρκαγιά στην Κύμη.

Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα λοιπά σώματα ασφαλείας, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και οι εθελοντές επιχειρούν συνεχώς, για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας.

Κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της πυρκαγιάς
Η νύχτα προβλέπεται μακρά για τους κατοίκους της περιοχής όπου μαίνεται η φωτιά -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η Περιφέρεια επιχειρεί με 20 υδροφόρες, 9 ερπυστριοφόρα και 4 οχήματα τύπου Unimog.

Η νύχτα προβλέπεται μακρά και συστήνεται σε όσους διαμένουν ή διέρχονται από την περιοχή να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.


epirusblog.gr
5 of 5
Θρίλερ με τη φωτιά στην Εύβοια: Νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3704844510964615033
item