Γιάννενα: Επανεξέταση όλων των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ προαναγγέλλει η επόμενη δημοτική αρχή Γιάννενα: Επανεξέταση όλων των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ προαναγγέλλει η επόμενη δημοτική αρχή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επανεξέταση όλων των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ προαναγγέλλει η επόμενη δημοτική αρχή

Γιάννενα: Επανεξέταση όλων των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ προαναγγέλλει η επόμενη δημοτική αρχή

Σε μια νέα καταγγελία για τη ΔΕΥΑΙ προχωρά η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», την οποία συνοδεύει, μάλιστα, με το σχόλιο πως «κάτι περίεργο (ή σάπιο) συμβαίνει στο βασίλειο της ΔΕΥΑΙ».

Όπως αναφέρεται, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να συνεδριάσει την προηγούμενη Τετάρτη και να πάρει αποφάσεις για 47 θέματα, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης επανέρχεται ορίζοντας νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο στο μεσοδιάστημα μεσολάβησε η ανάρτηση στη «Διαύγεια» απόφασης ανασυγκρότησης του Δ.Σ., η οποία είχε ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο στις 30 Ιανουαρίου.

«Η απόφαση αναρτήθηκε στις 4 Ιουλίου, πέντε μήνες και τέσσερις ημέρες μετά την έκδοσή της και ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έπρεπε να αναρτηθεί αμελλητί με μέριμνα του οργάνου που την εξέδωσε.

Στην εν λόγω συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε η ανασύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, ήταν παρόντες και υπερψήφισαν ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Θωμάς Μπέγκας, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Ευθύμιος Χρυσοστόμου, o τότε αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Θανάσης Μανταλόβας, οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Γεωργία Γιώτη και Ελευθέριος Δοβανάς. 

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ,ενώ γνώριζαν τόσους μήνες την εκδοθείσα απόφαση περί ανασυγκρότησης του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, συνέχιζαν να συνεδριάζουν με την παλαιά σύνθεση του ΔΣ και να λαμβάνουν αποφάσεις δεσμευτικές για τη ΔΕΥΑΙ και τους δημότες, χωρίς να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάρτηση της απόφασης στο διαδίκτυο, παρότι από τον νόμο είχαν τη σχετική υποχρέωση! Η σκοπιμότητα ανάρτησης στην παρούσα φάση δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα. 

Η απερχόμενη δημοτική αρχή επιδιώκει πάση θυσία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ και λήψη αποφάσεων λειτουργώντας σαν να μην μεσολάβησαν δημοτικές εκλογές», αναφέρει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ενέργειες που δε συνάδουν με την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και τη χρηστή διοίκηση.

Η παράταξη Ελισάφ δε μένει στην καταγγελία, αλλά απευθύνεται και στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ που προέρχονται από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και τους φορείς όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, καλώντας τους «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη γίνουν μέρος της παρωδίας που στήνεται στην επιχείρηση». 

Τονίζει, τέλος, ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου δημοτικού συμβουλίου θα υπάρξει επανεξέταση όλων των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ.

«Ας ψάξει πιο κοντά της για “σαπίλα”»

Για προσπάθεια ωμής παρέμβασης στη λειτουργία της κάνει λόγο σε απάντησή της η δημοτική αρχή, τονίζοντας πως δεν προκαλεί έκπληξη η νέα επίθεση, καθώς τα «Γιάννενα Νέα Εποχή» έχουν διαλέξει ξεκάθαρα τον δρόμο της πολιτικής όξυνσης, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το πώς θα καταφέρει να λειτουργήσει συνθετικά την επόμενη μέρα.

Γίνεται, επίσης, λόγος για επιλογή στοχοποίησης του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, κατονομάζοντάς τους επιλεκτικά, ενώ εμφανίζει τον δήμαρχο ως έναν απ’ αυτούς που ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο την κατακύρωση της απόφασης της ΔΕΥΑΙ για την ανασύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου, όταν προφανώς γνωρίζουν(;) ότι ο δήμαρχος δεν ψηφίζει στις συνεδριάσεις.

«Η παράταξη “Γιάννενα Νέα Εποχή” συνεχίζει να κατηγορεί τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΙ ότι λαμβάνει αποφάσεις, που θα την δεσμεύσουν από 1η Σεπτεμβρίου, λέγοντας ουσιαστικά ότι παρεμβαίνουν στο έργο της επόμενης δημοτικής αρχής. 

Ξεχνά όμως ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει εκλεγεί για να ασκεί νόμιμα διοίκηση μέχρι τις 31 Αυγούστου κι αυτό θα συνεχίσει κάνει για το καλό των πολιτών», αναφέρει στην απάντησή της και διερωτάται αν η προτροπή της στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, που προέρχονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους φορείς όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες “να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην γίνουν μέρος της παρωδίας που στήνεται στην επιχείρηση”, δεν είναι ωμή παρέμβαση στη λειτουργία της σημερινής δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή σηκώνει το… γάντι και για την καταγγελία ως προς τα θέματα, που η παράταξη Ελισάφ θεωρεί ότι δεν πρέπει να συζητηθούν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, καλώντας την να αναφέρει ποια είναι αυτά και θέτοντας το ερώτημα μήπως πρόκειται για το θέμα της κατακύρωσης του διαγωνισμού για το μεγάλο έργο της επέκτασης του βιολογικού.

«Η αλλαγή της σύνθεσης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ αφορούσε τα αναπληρωματικά της μέλη κι όχι τα τακτικά. Η διασφάλιση της απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων γινόταν με την παρουσία των τακτικών μελών. 

Ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας και δεν περιέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο για την ισχύ των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ», συνεχίζει η δημοτική αρχή και καταλήγει: «Ας ψάξουν πιο κοντά τους να βρουν “σαπίλες” και περίεργα συμβάντα διότι στο “βασίλειο” της ΔΕΥΑΙ και του δήμου, επί ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής, δε θα βρουν τίποτα. 

Η σημερινή κοινοποίηση της γνωμοδότησης του Συμβούλιου της Επικρατείας, με την οποία η ΔΕΥΑΙ δύναται να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, αποδεικνύει τη σοβαρότητα σε σχέση με το νόμιμο των ενεργειών με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα. Συνεχίζουμε για το καλό των Ιωαννίνων μέχρι την τελευταία μέρα».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επανεξέταση όλων των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ προαναγγέλλει η επόμενη δημοτική αρχή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8272227383311184842
Σχόλια
item