Καφές με άδειο στομάχι; Ποτέ! – Μάθετε τι μπορεί να προκαλέσει Καφές με άδειο στομάχι; Ποτέ! – Μάθετε τι μπορεί να προκαλέσει | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καφές με άδειο στομάχι; Ποτέ! – Μάθετε τι μπορεί να προκαλέσει

Καφές με άδειο στομάχι; Ποτέ! – Μάθετε τι μπορεί να προκαλέσει
Πράγματι, ο καφές έχει θετικές επιπτώσεις στη διάθεση, τη λειτουργία του εγκεφάλου και την αθλητική απόδοση. Αν πίνετε τον καφέ σας με άδειο στομάχι ή αντικαθιστώντας το πρωινό μόνο με καφέ, στερείτε από το σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.
Ακόμη και αν δεν αισθάνεστε πεινασμένοι όταν ξυπνάτε ή πριν πιείτε τον καφέ σας, προσπαθήστε να φάτε κάτι ώστε να κρατάτε το σάκχαρό σας σε σταθερά επίπεδα.
Δείτε άλλες δύο επιπτώσεις της κατανάλωσης καφέ με άδειο στομάχι…
Αύξηση βάρους
Μια άλλη σημαντική επίπτωση του να πίνει κανείς καφέ με άδειο στομάχι είναι η αύξηση των πιθανοτήτων να πάρει βάρος.
Ειδικά αυτοί που θεωρούν ότι αντικαθιστώντας το πρωινό με καφέ, καταστέλλουν την όρεξή τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι διαταράσσουν τα επίπεδα της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να επιθυμούν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη.
Προβλήματα στο στομάχι
Τα αντιοξειδωτικά τέλος, που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες ο καφές σχετίζονται με ένα τύπο οξέος (chlorine genic acid) που βρίσκεται και σε πολλά φρούτα.
Ένα φλιτζάνι σκέτου καφέ με άδειο στομάχι διεγείρει την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος στην πεπτική οδό. 
Το υδροχλωρικό οξύ διασπά τις τροφές στο στομάχι. Όταν όμως το στομάχι είναι άδειο είναι πιθανό η κατανάλωση καφέ να οδηγήσει σε αυξημένο επίπεδο γαστρικού οξέος, φούσκωμα και εμετό.
epirusblog.gr
5 of 5
Καφές με άδειο στομάχι; Ποτέ! – Μάθετε τι μπορεί να προκαλέσει
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6012590945759667664
Σχόλια
item