Γιάννενα: Έφτασε από το ένα άκρο στο άλλο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων Γιάννενα: Έφτασε από το ένα άκρο στο άλλο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έφτασε από το ένα άκρο στο άλλο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων


Γιάννενα: Έφτασε από το ένα άκρο στο άλλο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Ακόμη και διά της πλαγίας οδού, αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται η λειτουργική αναβάθμιση των συστημάτων προσέγγισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων.
Σε μία περίοδο που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αερολιμένα, η εικόνα που είχε διαμορφωθεί σχεδόν για δεκαετίες με την αδυναμία προσέγγισης των αεροσκαφών, έχει μεταβληθεί… δραματικά προς το καλύτερο.
Θα μπορούσε μάλιστα να πει κάποιος, ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων έφτασε από το ένα άκρο στο άλλο, καθώς εκεί που τα αεροσκάφη αδυνατούσαν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο, τώρα καταγράφονται περιπτώσεις, με αεροσκάφη παλαιού τύπου και γενιάς, που δε μπορούν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο γιατί δε διαθέτουν τον απαιτούμενο σύγχρονο εξοπλισμό!
Αυτό συμβαίνει εδώ και έναν περίπου μήνα με την αεροπορική εταιρεία TUS, που εκτελεί τα τακτικά δρομολόγια της γραμμής Ιωάννινα – Λάρνακα. 
Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει στο στόλο της αεροσκάφη Fokker που χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα προσέγγισης, με τα οποία είναι δυνατή η εύκολη προσέγγιση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Λόγω όμως τεχνικών προβλημάτων και της απαραίτητης συντήρησης των αεροσκαφών της, η εταιρεία TUS διέθεσε για την γραμμή προς τα Ιωάννινα ένα Boeing 737 – 300, το οποίο θεωρείται αεροσκάφος προηγούμενης γενιάς. 
Αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη καθώς το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσεγγίσει και να προσγειωθεί στα Ιωάννινα, που διαθέτουν το σύστημα προσέγγισης S-BASS και τα δρομολόγια εκτελούνται μεν, αλλά από και προς το αεροδρόμιο του Ακτίου. 
Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και την ενημέρωση που παρείχε η εταιρεία θα διαρκέσει για μία ακόμη εβδομάδα και στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί η συντήρηση των δικών της αεροσκαφών, τα δρομολόγια προς Ιωάννινα, θα εκτελούνται κανονικά.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έφτασε από το ένα άκρο στο άλλο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2570933831826055123
Σχόλια
item