Γιάννενα: «Ανάσα» για τους γονείς και τους δήμους Γιάννενα: «Ανάσα» για τους γονείς και τους δήμους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Ανάσα» για τους γονείς και τους δήμους

Γιάννενα: «Ανάσα» για τους γονείς και τους δήμους

Ουρές, από την πρώτη κιόλας ημέρα, σχηματίστηκαν στα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών, μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της ΕΕΤΑΑ για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι ωφελούμενοι – κάτοχοι voucher θα πρέπει να ολοκληρώσουν την διαδικασία εγγραφής των βρεφών και νηπίων τόσο στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όσο και στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου Ιωαννιτών μέχρι και τις 31 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππο Τσουμάνη, την πρώτη ημέρα έγιναν περισσότερες από 100 εγγραφές, ενώ για φέτος τα βρέφη και νήπια που εκτιμάται ότι θα φιλοξενηθούν δωρεάν, μέσω του προγράμματος, στις δημοτικές δομές θα ανέλθουν στα  600.  
Την περασμένη χρονιά, φιλοξενήθηκαν  511 παιδιά (165 βρέφη και 346 νήπια),  με τον κ. Τσουμάνη να τονίζει ότι το  πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής», αποτελεί είναι μια σημαντική ενίσχυση για τον Οργανισμό. 
Πέρυσι, η χρηματοδότηση ξεπέρασε το 1,3 εκ ευρώ,  χρήματα που συντηρούν τους παιδικούς σταθμούς και εξασφαλίζουν τη στελέχωσή τους με προσωπικό.
Συνολικά, ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών, με ή χωρίς voucher, με βάσει τις υφιστάμενες υποδομές και το προσωπικό, δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1140.
Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον, μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, η πλειοψηφία των σταθμών είναι πλέον βρεφονηπιακοί, έχουν αυξηθεί δηλαδή τα βρεφικά τμήματα.
ΟΙ εγγραφές γίνονται από 8 το πρωί έως και 3 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ (Αβέρωφ 6, 3ος όροφος, γραφείο 5, υπεύθυνοι προγράμματος Αθανάσιος Γκουγιάννος & Κατσουλίδη Μαρίνα, τηλέφωνο 2651054405 & 2651054407).
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Ανάσα» για τους γονείς και τους δήμους
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4283967153290614150
Σχόλια
item