Ο Σκουρλέτης εξηγεί τι εννοούσε ο Τσίπρας όταν είπε ότι θα μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ Ο Σκουρλέτης εξηγεί τι εννοούσε ο Τσίπρας όταν είπε ότι θα μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Σκουρλέτης εξηγεί τι εννοούσε ο Τσίπρας όταν είπε ότι θα μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σκουρλέτης εξηγεί τι εννοούσε ο Τσίπρας όταν είπε ότι θα μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον βασικό εκφραστή των δυνάμεων που κατά καιρούς εκφράζονταν από τα κόμματα τη Κεντροαριστεράς, επισήμανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και μετά τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε  «Πλέον από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχουμε την άνεση να είμαστε πιο διεισδυτικοί και να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε στην φαρέτρα μας, όπως μία πλούσια κυβερνητική εμπειρία, περισσότερη γνώση για το πώς λειτουργεί το κράτος και οι μηχανισμοί του, περισσότερες δυνατότητες να είμαστε πιο αξιόπιστοι και πιο συγκεκριμένοι», τόνισε. 

Σε ό,τι αφορά την επόμενη φάση παρατήρησε πως η αναθέρμανση των δεσμών του ΣΥΡΙΖΑ με τους κοινωνικούς χώρους, είναι κάτι -όχι μόνο απαραίτητο- που θα έπρεπε να το είχαν προσέξει και στα χρόνια της διακυβέρνηση.

«Υπήρχε επιλογή υποτίμησης και εγκατάλειψης αυτού που ονομάζουμε κόμμα»
Σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη λαϊκή εντολή «μετασχηματισμού σε μία μεγάλη παράταξη με ένα σύγχρονο αριστερό, προοδευτικό κίνημα», που ερμηνεύτηκε από κάποιους ως προαναγγελία πολιτικής μετατόπισης προς πιο κεντρώες θέσεις, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που από το 2010, αλλά και πριν, βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, έθεσε ερωτήματα προς την κοινωνία, ανέλαβε ευθύνες και ρίσκα. 

Είναι σαφές ότι αν μιλάμε για προσαρμογή με βάση τις ανάγκες της εποχής, ναι, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι αναγκαία και πρέπει αυτή η προσαρμογή να μπολιάσει και τον τρόπο που λειτουργεί και το πολιτικό υποκείμενο, το κόμμα, αλλά και ο τρόπος που σχεδιάζει και σκέπτεται. 

Κακά τα ψέματα, το προηγούμενο διάστημα υπήρχε εκ των πραγμάτων επιλογή υποτίμησης και εγκατάλειψης αυτού που ονομάζουμε κόμμα και το βρήκαμε μπροστά μας.

Σκουρλέτης: Τις επόμενες μέρες συνεδριάζουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ
Είναι πιο σύνθετα τα πράγματα από τα περί "μετάλλαξης", "εγκατάλειψης του χώρου της ιστορικής ή σύγχρονης Αριστεράς". Αυτά τα ερωτήματα λοιπόν θα πρέπει να μη βιαστούμε να τα απαντήσουμε με επιδερμικό τρόπο, αλλά να κοιτάξουμε το περιεχόμενό τους», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

Οπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και, με βάση το καταστατικό, το 2019 είναι η χρονιά διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου του.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Σκουρλέτης εξηγεί τι εννοούσε ο Τσίπρας όταν είπε ότι θα μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 873343642986037897
Σχόλια
item