Η ΛΕΦΕΔ στέλνει το δικό της μήνυμα από τον Βόρειο Έβρο (Φώτο)

Η ΛΕΦΕΔ στέλνει το δικό της μήνυμα από τον Βόρειο Έβρο (Φώτο)
Οι «Πολίτες – Οπλίτες» της Μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ ανήμερα της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο πραγματοποίησαν άσκηση με επίκεντρο τον αγώνα πεζικού στον Βόρειο Έβρο. Η άσκηση έλαβε χώρα το διήμερο 20 με 21 Ιουλίου υπό συνθήκες καύσωνα (με ότι συνεπάγεται από πλευράς φυσικής και σωματικής καταπόνησης) στο βορειότερο κομμάτι της πατρίδας μας.
Η εκπαίδευση αφορούσε αντικείμενα αγώνα πεζικού και συγκεκριμένα τακτικές μικρών κλιμακίων στις φάσεις του αγώνα όπως η άμυνα και η αμυντική οργάνωση τοποθεσίας καθώς και η επίθεση διμοιριών πεζικού. Πρόκειται για αντικείμενα που δυστυχώς παραμελούνται ακόμα από τον ίδιο τον ΕΣ.
Ο αντικειμενικός σκοπός της εκπαιδευτικής δραστηριότηταςήταν η παροχή ρεαλιστικής εκπαίδευσης στον αγώνα πεζικού, η ατομική τακτική, οι
δεξιότητες των ηγητόρων σε επίπεδο διοίκησης διμοιρίας και ομάδας μάχης, η
ανάληψη πρωτοβουλιών και γενικότερα όλα εκείνα τα δεδομένα που χαρακτηρίζουν
τον σύγχρονο αγώνα πεζικού με έμφαση στο στοιχείο των ελιγμών. 
Παράλληλα αξιολογήθηκε το επίπεδο υλικών που διαθέτουν οι μαχητές καθώς και η διαβίωση στο ύπαιθρο σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών. Χαρακτηριστική περίπτωση η χρήση λεκτρολυτών που είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι για τον οργανισμό σε συνθήκες
καύσωνα και υψηλής καταπόνησης. 
Μόνον κάποιος που βγει στο πεδίο και εκπαιδευτεί μπορεί να είναι έτοιμος και καλύτερος για την επόμενη φορά.
Το ρητό πως η προετοιμασία είναι η μισή νίκη είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο.
 Η περιοχή και ο χρόνος της άσκησης δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Οι Άνδρες της ΛΕΦΕΔ θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα απέναντι στην απειλή: τιμούμε όλους όσους
πολέμησαν στη μαρτυρική Κύπρο και δηλώνουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να
σταθούμε απέναντι σε όσους επιβουλεύονται έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης».
 Απαντώντας στην ερώτηση γιατί στον Έβρο:
Στον Έβρο για να στείλουμε μηνύματα σε πολλούς . Στα στελέχη του Ελληνικού Στρατού του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε όλοι οι Έλληνες , στους κληρωτούς συναδέλφους μας που κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας , στους Εθνοφύλακες και τους κατοίκους της περιοχής , στους Εφέδρους συναδέλφους , ότι θα είμαστε εκεί αν ποτέ χρειαστεί να κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί και θέλουμε και μπορούμε. 
Και τέλος στους γείτονες και όλους όσους επιβουλεύονται την Εθνική μας ανεξαρτησία και τμήματα της επικράτειας της χώρας όσο τρανοί κι αν νομίζουν πως είναι , πως θα μας βρουν μπροστά τους, πρώτους και έτοιμους από πριν .
Οι σύγχρονοι «Πολίτες – Οπλίτες» της ΛΕΦΕΔ
αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το σύνολο των ανδρών και γυναικών της ελληνικής κοινωνίας. 
Αντιλαμβανόμενοι πως το επίπεδο εκπαίδευσης του ΕΣ είναι ελλιπές και ανεπαρκές εκπαιδεύονται ώστε όταν κληθούν ως επίστρατοι να προσφέρουν τα μέγιστα. Με δικά τους έξοδα προμηθεύονται και συντηρούν υλικοτεχνική υποδομή ενώ είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν σε αποστολές πολιτικής προστασίας με χρήματα από την ίδια τους τη τσέπη.
Η ΛΕΦΕΔ καλλιεργεί αρχές, αξίες και ιδανικά στην υπηρεσία του ευγενούς πατριωτισμού και της ίδια της πατρίδας.
epirusblog.gr
5 of 5
Η ΛΕΦΕΔ στέλνει το δικό της μήνυμα από τον Βόρειο Έβρο (Φώτο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8055854959314750428
item