Γιάννενα: Τα Τμήματα Αιμοδοσίας εκπέμπουν σήμα κινδύνου! στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Γιάννενα: Τα Τμήματα Αιμοδοσίας εκπέμπουν σήμα κινδύνου! στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τα Τμήματα Αιμοδοσίας εκπέμπουν σήμα κινδύνου! στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Γιάννενα: Τα Τμήματα Αιμοδοσίας εκπέμπουν σήμα κινδύνου! στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Νέες εκκλήσεις από τις προϊσταμένες των Τμημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του «Χατζηκώστα», προς όλους τους πολίτες και τους εθελοντές, προκειμένου να δώσουν άμεσα αίμα, για την κάλυψη των αναγκών των Τμημάτων. 
Στο «κόκκινο» βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα Τμήματα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», καθώς είναι άκρως αναγκαία η άμεση συλλογή μονάδων αίματος και στα δυο Τμήματα.
Οι γενικευμένες ελλείψεις και οι αυξημένες ανάγκες, οδήγησαν μάλιστα τα δυο Τμήματα Αιμοδοσίας, στο να απευθύνουν προς όλους τους πολίτες, αλλά και προς τους εθελοντές αιμοδότες, αγωνιώδεις εκκλήσεις της πόλης προκειμένου να συλλεγούν μονάδες αίματος.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις χθες το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Χατζηκώστα απευθύνθηκε τηλεφωνικά στους εθελοντές αιμοδότες της πιο κοινής ομάδας αίματος με Α+, για να δώσουν αίμα, κάτι που επιβεβαιώνει τη σχεδόν δραματική κατάσταση.
Χθες οι δυο προϊστάμενες των τμημάτων Αιμοδοσίας η κα. Ελευθερία Ζερβού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η κα. Χρυσάνθη Καθαροπούλου για το Νοσοκομείο Χατζηκώστα απηύθυναν έκκληση στους πολίτες, να προσφέρουν αίμα.
Τα αποθέματα είναι ελάχιστα, οι μεταγγίσεις στους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο και με μία μονάδα αίματος και όχι με δύο, ενώ η κατάσταση γίνεται χειρότερη λόγω του αποκλεισμού των εθελοντών αιμοδοτών, από περιοχές, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού του Δυτ. Νείλου.
«Έχουμε κάποιες περιοχές ήδη που αποκλείονται και δε μπορούμε να απευθυνθούμε σε αυτές για αίμα, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις σε άλλες περιοχές, που επίσης μπορεί να αποκλειστούν. 
Είναι μία δύσκολη κατάσταση, όπως κάθε καλοκαίρι, όμως πέρυσι και φέτος, θεωρούμε, ότι είναι οι δυσκολότερες περίοδοι», ανέφερε η κα Ζερβού.
Η κα Καθαροπούλου από την πλευρά της τόνισε, ότι ενώ όλοι γνωρίζουν την ευαισθησία των αιμοδοτών και των πολιτών γενικότερα, φαίνεται πως απαιτείται μία περισσότερο συστηματική προσπάθεια για να αποδώσουν καρπούς οι εκκλήσεις.
«Πέρυσι τέτοια μέρα, μετά την τραγωδία στο Μάτι είχαμε 50 άτομα στην σειρά να περιμένουν για να δώσουν αίμα και ήταν συγκινητικό. Δε χρειάζεται όμως κάθε φορά να περιμένουμε μία τραγωδία ή μία καταστροφή για να σπεύδουμε στα τμήματα Αιμοδοσίας», σημείωσε η κα Καθαροπούλου.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα Τμήματα Αιμοδοσίας εκπέμπουν σήμα κινδύνου! στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6050898505261487625
Σχόλια
item