Το Πεντάγωνο δεν είναι πλέον ακέφαλο -Ο Μαρκ Εσπερ νέος υπουργός Αμυνας Το Πεντάγωνο δεν είναι πλέον ακέφαλο -Ο Μαρκ Εσπερ νέος υπουργός Αμυνας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το Πεντάγωνο δεν είναι πλέον ακέφαλο -Ο Μαρκ Εσπερ νέος υπουργός Αμυνας

Το Πεντάγωνο δεν είναι πλέον ακέφαλο -Ο Μαρκ Εσπερ νέος υπουργός Αμυνας

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε τον διορισμό του Μαρκ Εσπερ στη θέση του υπουργού Αμυνας, βάζοντας έτσι τέλος στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που είχε μείνει ακέφαλο το Πεντάγωνο.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν παραιτήθηκε ο Τζιμ Μάτις εξαιτίας των διαφωνιών του με την πολιτική που ακολουθούσε ο Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ δεν είχαν υπουργό Αμυνας. 

Ο Πάτρικ Σάναχαν είχε αναλάβει προσωρινά καθήκοντα υπουργού. Ομως, τον προηγούμενο μήνα απέσυρε την υποψηφιότητά του για υπουργός Αμυνας, έπειτα από δημοσιεύματα για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Η ψηφοφορία για τον νέο υπουργό Αμυνας
Οι γερουσιαστές ενέκριναν τον διορισμό του Εσπερ στη θέση του υπουργού Αμυνας με 90 ψήφους υπέρ και 8 κατά. 

Ο 55χρονος είναι πρώην στρατιωτικός και λομπίστας για την εταιρεία κατασκευής όπλων Raytheon Co. Τον Εσπερ στήριξαν και τα δύο κόμματα, αν και η Δημοκρατική Ελίζαμπεθ Γουόρεν εξέφρασε έντονες αμφιβολίες για τους δεσμούς του με τη Raytheon. 

Η Γουόρεν, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν το μοναδικό μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας που εξέφρασε αντιρρήσεις για τον διορισμό του στην ακρόαση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

epirusblog.gr
5 of 5
Το Πεντάγωνο δεν είναι πλέον ακέφαλο -Ο Μαρκ Εσπερ νέος υπουργός Αμυνας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4604317620509071103
Σχόλια
item