Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Ελεύθερη χωρίς όρους κρίθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μετά την απολογία της, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά την μαραθώνια απολογία της κ. Δούρου, αποφάσισαν να την αφήσουν ελεύθερη χωρίς κανένα περιοριστικό όρο. Η περιφερειάρχης Αττικης πέρασε το κατώφλι της 7ης τακτικής ανακρίτριας στις 11.30 το πρωί και βγήκε από τα δικαστήρια στις 5 το απόγευμα.

Η Ρένα Δούρου είναι μεταξύ των 9 κατηγορουμένων που προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων, τα αρμόδια δασαρχεία  που είναι αντιμέτωποι με σειρά αδικημάτων που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, όπως αυτά της πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως.

«Η προφορική η απλή έκφραση υπολείπεται πάντοτε της οδύνης για την απώλεια τόσων ζωών. Με αυτή την πεποίθηση προσήλθα εκείνο το βράδυ, τη νύχτα της τραγωδίας στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να μην βάλουμε στοπ στην κουλτούρα της ατιμωρησίας. 

Και ότι πρέπει να βρίσκονται επιτέλους οι πραγματικοί υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα, σε ολόκληρη και όχι μόνο στην Αττική» ανέφερε σε δηλώσεις της βγαίνοντας από το ανακριτική γραφείο η Ρένα Δούρου για ότι έγινε με τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και συνέχισε: «Πιστεύοντας με την ίδια μου την πράξη ότι η δικαιοσύνη οφείλει να αναζητήσει τις πραγματικές αιτιάσεις και τους πραγματικούς ενόχους και ότι δεν εξυπηρετεί σκοπούς και σκοπιμότητες σήμερα στέκομαι μπροστά σας και λέω ότι το απέδειξε για άλλη μια φορά. 

Ωστόσο, πρέπει να μοιραστώ μαζί σας την πραγματική μου ανησυχία για το γεγονός ότι οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν με τόση ευκολία μπορούν να συσταθούν κατηγορητήρια από τον οποιοδήποτε οποτεδήποτε είναι ένας κακός οιωνός για την αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης».


epirusblog.gr
5 of 5
Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8836061553730322089
Σχόλια
item