Γιάννενα: Ανατροπές και ισχυρό άρωμα γυναίκας- Οι τελικοί σταυροί των υποψηφίων Γιάννενα: Ανατροπές και ισχυρό άρωμα γυναίκας- Οι τελικοί σταυροί των υποψηφίων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανατροπές και ισχυρό άρωμα γυναίκας- Οι τελικοί σταυροί των υποψηφίων

Γιάννενα: Ανατροπές και ισχυρό άρωμα γυναίκας- Οι τελικοί σταυροί των υποψηφίων
Στα παράδοξα του εκλογικού νόμου μπορεί κάλλιστα να καταγραφεί η κατανομή των εδρών στον νομό Ιωαννίνων, καθώς η Νέα Δημοκρατία, αν και με διαφορά μόλις 1,1% από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγει τέσσερις βουλευτές έναντι μόλις ενός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Κάτι, βέβαια, που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, σίγουρα όμως όχι με τόσο μικρές διαφορές.


Στους… αδικημένους και το Κίνημα Αλλαγής, που αν και άγγιξε το διψήφιο ποσοστό, δεν καταφέρνει να εκλέξει βουλευτή, παίρνοντας έδρες σε εκλογικές περιφέρειες με μικρότερο αριθμό εδρών, όπου μάλιστα συγκέντρωσε μικρότερα ποσοστά, όπως η Κέρκυρα και η Άρτα.
Κώστας Τασούλας, Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς είναι η τετράδα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με την πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ να αποτελεί την έκπληξη, καθώς λίγο έλειψε να εκτοπίσει από τη δεύτερη θέση τον Σταύρο Καλογιάννη. Εκτός Βουλής έμειναν οι Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, Μαρία Τσολάκη και Σοφία Τζαρούχη.
Την πεντάδα των γιαννιωτών βουλευτών, η οποία χαρακτηρίζεται από την εκλογή δύο γυναικών, συμπληρώνει η Μερόπη Τζούφη, η οποία, από τρίτη το 2015, άφησε πίσω της τους Γιάννη Στέφο, Χρήστο Μαντά και Γιάννη Καραγιάννη, κεφαλαιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό και τη θέση της υφυπουργού Παιδείας.
Το ΚΙΝ.ΑΛ. μπορεί να μην εκλέγει βουλευτή, όπως ήταν ο στόχος του, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η πρώτη θέση του Κώστα Γάτσιου, που άφησε πίσω του τους Θανάση Μανταλόβα, Σωτήρη Ζαρπαλά και Μιχάλη Κασσή, που εμφανιζόταν ως φαβορί. Στη μάχη των γυναικών επικράτησε η Βάνα Μπάρμπα.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, που μπαίνουν στη Βουλή, αλλά δε θα έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από τα Γιάννενα, στο ΚΚΕ στις δύο πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι Νίκος Εξάρχου και Όλυ Τσουμάνη, πρώτος στο ΜέΡΑ 25 ήταν ο Νίκος Βακολίδης και στην Ελληνική Λύση την πρωτιά πήρε ο Χαράλαμπος Τσούρης.

Η σταυροδοσία των υποψηφίων

Νέα Δημοκρατία 
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 12.474
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 9.615
ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 9.395
ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 8.886
ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 6.449
ΤΣΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 6.198
ΤΖΑΡΟΥΧΗ ΣΟΦΙΑ 3.090
ΣΥΡΙΖΑ
ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ 11.208
ΣΤΕΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 10.199
ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 7.778
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 5.441
ΝΑΣΣΗ ΟΛΓΑ 5.033
ΚΟΥΜΠΛΟΜΑΤΗ- ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΦΑΝΗ 3.161
ΣΠΕΓΓΟΣ ΑΡΗΣ 2.331
Κίνημα Αλλαγής 
ΓΑΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 3.138
ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2.686
ΖΑΡΠΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 2.137
ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 2.084
ΜΠΑΡΜΠΑ ΒΑΝΑ 1.645
ΖΗΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 876
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΡΕΝΤΖΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 577
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανατροπές και ισχυρό άρωμα γυναίκας- Οι τελικοί σταυροί των υποψηφίων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5388053826993769497
Σχόλια
item