Ενοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας Ενοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ενοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Ενοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Ενοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κρίθηκε προ ολίγου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε ομόφωνα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών, τον Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος το μοιραίο βράδυ συνόδευε τον Κορκονέα στα Εξάρχεια. 

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας δεν μετέτρεψε τελικά την κατηγορία κατά του Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι η μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, πιθανότατα να οδηγούσε σε μια σημαντικά ελαφρύτερη ποινή για τον Κορκονέα.

Αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής του Επαμεινώνδα Κορκονέα
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής του Επαμεινώνδα Κορκονέα, θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον καθορισμό της ποινής. 

Πρώτος θα τοποθετηθεί ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος θα προτείνει ποινή, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο τελευταίος λόγος, ωστόσο, για την ποινή που θα επιβληθεί ανήκει στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Ενοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3986086354576379978
Σχόλια
item