ΑΑΔΕ: Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το Δημόσιο τον Μάρτιο ΑΑΔΕ: Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το Δημόσιο τον Μάρτιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΑΑΔΕ: Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το Δημόσιο τον Μάρτιο

ΑΑΔΕ: Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το Δημόσιο τον Μάρτιο

Στα 104,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο σύνολό τους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το δημόσιο τον Μάρτιο, οριακά μειωμένες (κατά 0,1%) σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Το ίδιο διάστημα οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 235 εκατομμύρια παρουσιάζοντας σημαντική επιβράδυνση στον μηνιαίο ρυθμό αύξησής τους.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικά με την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. 

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, αν αφαιρεθούν οι οφειλές που κρίνονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης, ανέρχεται σε 85,693 δισ. ευρώ.

Το πλήθος των οφειλετών ανήλθε το Μάιο σε 3.842.108 παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,82% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο. Το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους ανήλθε τον Μάιο σε 3,136 δισ. ευρώ έναντι 2,901 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Σε ό,τι αφορά μόνο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν φορολογικές υποχρεώσεις ανήλθαν τον Μάιο σε 2,927 δισ. ευρώ έναντι 2,734 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

epirusblog.gr
5 of 5
ΑΑΔΕ: Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το Δημόσιο τον Μάρτιο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8263883737878745499
Σχόλια
item