Γιάννενα: Ένα Φυλλάδιο Για Τα Κληροδοτήματα Και Τους Ευεργέτες

Γιάννενα: Ένα Φυλλάδιο Για Τα Κληροδοτήματα Και Τους Ευεργέτες

Μια έκδοση του Δήμου Ιωαννιτών
για τα κληροδοτήματα και τους ευεργέτες
Ένα φυλλάδιο για τους θησαυρούς της πόλης μας


Μετά τις στοχευμένες ενέργειες για την ανάδειξη και αξιοποίηση των κληροδοτημάτων, τον κύκλο των ενημερωτικών εκδηλώσεων και την έκδοση των αναμνηστικών σελιδοδεικτών, το Τμήμα Κληροδοτημάτων του Δήμου Ιωαννιτών εξέδωσε και κυκλοφορεί ένα 20σελιδο φυλλάδιο στο οποίο αποτυπώνεται το έργο και η προσφορά των ευεργετών των Ιωαννίνων.

Στο φυλλάδιο αυτό καταγράφονται συνοπτικά το έργο και η προσφορά των ευεργετών της πόλης των Ιωαννίνων, τα ακίνητα και τα κινητά αντικείμενα που κληροδότησαν, ο κοινωνικός σκοπός για τον οποίο προορίζονται τα έσοδα από την αξιοποίησή τους.

«Ως Δημοτική Αρχή κάναμε πολλά και σημαντικά βήματα για την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων. Σε πολιτικό επίπεδο, για πρώτη φορά, ορίσαμε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, με στόχο τη χρηστή και αποδοτική διαχείριση των κληροδοτημάτων από τον Δήμο. 

Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που οι ευεργέτες εμπιστεύτηκαν την περιουσία τους στην αυτοδιοίκηση προς όφελος των Γιαννιωτών», αναφέρει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

«Οι ευεργέτες του Δήμου Ιωαννιτών έχουν αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα, άγνωστο σε πολλούς. Αυτός είναι ο στόχος του φυλλαδίου: να συστήσει στην κοινωνία των Ιωαννίνων και ιδιαίτερα στους νεότερους, τα κληροδοτήματα του Δήμου. 

Η αναγνώριση των ευεργετών, η σύνδεση των προσώπων τους με τα ακίνητα που διέθεσαν στην πόλη και η καταγραφή του σκοπού των δωρεών τους, είναι το ελάχιστο χρέος μας ως πολίτες των Ιωαννίνων» σημειώνει από την πλευρά της η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Γεωργία Γιώτη.

Το φυλλάδιο διανέμεται δωρεάν στο Κεντρικό Δημαρχείο, το Πνευματικό Κέντρο, το ΔΗΠΕΘΙ, στο Γραφείο Τουρισμού, το τμήμα Κληροδοτημάτων και την Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, ενώ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα Φυλλάδιο Για Τα Κληροδοτήματα Και Τους Ευεργέτες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2285384523420799724
item