Γιάννενα: ΝΗΣΙ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ - Αναβαθμίζονται και βελτιώνονται τα καραβάκια Γιάννενα: ΝΗΣΙ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ - Αναβαθμίζονται και βελτιώνονται τα καραβάκια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΝΗΣΙ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ - Αναβαθμίζονται και βελτιώνονται τα καραβάκια

Γιάννενα: ΝΗΣΙ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ - Αναβαθμίζονται και βελτιώνονται τα καραβάκια
Σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν όχι μόνο την όψη και την αισθητική, αλλά ακόμη και τους «ταλαιπωρημένους» κινητήρες τους, γίνονται τους τελευταίους μήνες στα καραβάκια που κάνουν καθημερινά, εδώ και αρκετές δεκαετίες, το δρομολόγιο Μώλος – Νησί της Παμβώτιδας και αντίστροφα. 
Η αναβάθμιση των πλοιαρίων γίνεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, από τους ιδιοκτήτες τους, με ίδιους πόρους και με δικές τους δαπάνες και ήδη σχεδόν το 80% των γερασμένων καραβιών, έχει αναβαθμιστεί με τις παρεμβάσεις να μην περιορίζονται μόνο στους καθαρισμούς και στην ανανέωση της βαφής ή των σαλονιών, αλλά να αναφέρονται και στη βελτίωση των κινητήρων.
Υπενθυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια μία πρόταση σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου με τη συνεργασία και του Φορέα Διαχείρισης της Παμβώτιδας για την αντικατάσταση του γερασμένου στόλου με νέα, σύγχρονα σκάφη, που θα χρησιμοποιούν ηλιακή ή ηλεκτρική ενέργεια, βρέθηκε στο επίκεντρο, χωρίς να αφήνει ασυγκίνητους τους πλοιοκτήτες, όμως προς το παρόν τουλάχιστον, η πρόταση αυτή δεν έχει προχωρήσει.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νήσου, Άρη Λιούμπου και οι πλοιοκτήτες έχουν αντιληφθεί τη σημασία που έχει να διατηρούν σε εξαιρετική κατάσταση τα καραβάκια, ώστε να περιοριστούν οι όποιες ρυπογόνες επιδράσεις στη λίμνη. 
Αυτός είναι ο λόγος που όπως είπε σε ποσοστό 80% έχουν αντικατασταθεί οι παλιές μηχανές με νέες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που λειτουργούν με τη μέγιστη δυνατή προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
«Όλα γίνονται με δικά μας έξοδα και αυτό θα πρέπει να το σημειώσουμε, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει κάποιο πρόγραμμα γι την αντικατάσταση των σκαφών και την προμήθεια νέων. 
Αυτό δεν σημαίνει, ότι δε μας ενδιαφέρει η προοπτική αυτή, αλλά δε μπορούσαμε κι εμείς να περιμένουμε, χωρίς να ξέρουμε εάν και πότε θα προχωρήσει κάτι», ανέφερε ο κ. Λιούμπος.
Αυξημένη κίνηση
Από την άλλη, η πεσμένη τουριστική κίνηση του Μάιου, λόγω των εκλογών της αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών και η συνέχεια με την προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών επηρέασαν καθοριστικά, για την πτώση της τουριστικής κίνησης και προς το Νησί.
Το παρήγορο είναι τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου, η εικόνα αυτή έχει αντιστραφεί σε μεγάλο βαθμό.
«Ήδη καταγράφεται μία σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα από τα μέσα Ιουλίου και πιστεύουμε, ότι αυτό θα συνεχιστεί και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. 
Ο κόσμος είναι πολύς, ο καιρός μας βοηθά γιατί είναι καλύτερος από τον περσινό και πιστεύουμε, ότι θα έχουμε μία καλή τουριστική χρονιά», ανέφερε ο κ. Λιούμπος. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΝΗΣΙ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ - Αναβαθμίζονται και βελτιώνονται τα καραβάκια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 614235605547232795
Σχόλια
item