Γιάννενα: Κατεδαφίζεται η κατάληψη Μπρούκλυν Γιάννενα: Κατεδαφίζεται η κατάληψη Μπρούκλυν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κατεδαφίζεται η κατάληψη Μπρούκλυν

Γιάννενα: Κατεδαφίζεται η κατάληψη Μπρούκλυν

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε σήμερα το πρωί η κατεδάφιση του οικήματος πίσω από το σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, γνωστό ως κατάληψη Μπρούκλυν.

Το μικρό σπίτι στην οδό Ακαδημίας 16 είχε καταληφθεί τον Μάιο του 2016, αλλά πριν λίγους μήνες οι 17 συνιδιοκτήτες- κληρονόμοι αποφάσισαν να το κατεδαφίσουν, προφανώς για να αξιοποιήσουν το οικόπεδο για την ανέγερση άλλου οικήματος. 

Η άδεια κατεδάφισης εκδόθηκε στις 6 Μαΐου και από τότε είχαν υπάρξει μια σειρά από αντιδράσεις στην εκκένωση της κατάληψης και τα σχέδια κατεδάφισης. 

Κάποιες ήπιες (μικροφωνική και μοίρασμα κειμένου, πορεία και μοτοπορεία με τρικάκια, κάποιες πιο δυναμικές (αφισοκόλληση της τζαμαρίας του εργολάβου, πέταγμα μπογιών και τσιμεντάρισμα του ρολογιού του νερού του σπιτιού ενός εκ των ιδιοκτητών, αφισοκόλληση αφίσας με τα ονόματα ενός εκ των ιδιοκτητών και κατασκευαστικής εταιρείας, σπάσιμο των τζαμιών της πολεοδομίας Ιωαννίνων).

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κατεδαφίζεται η κατάληψη Μπρούκλυν
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4493705426318083364
Σχόλια
item