Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Συντονισμένα βήματα για αλλαγή του μοντέλου παραγωγής Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Συντονισμένα βήματα για αλλαγή του μοντέλου παραγωγής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Συντονισμένα βήματα για αλλαγή του μοντέλου παραγωγής

Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Συντονισμένα βήματα για αλλαγή του μοντέλου παραγωγής
Πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής, αναμένεται να έχει ο Αλ. Καχριμάνης το αμέσως επόμενο διάστημα – Συνεργασία με τον νέο υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης για την προστασία της φέτας ΠΟΠ και τις ελληνοποιήσεις γάλακτος. 
Σε ρόλο πρωταγωνιστή των εξελίξεων για θέματα που αφορούν την ζητούμενη αλλαγή του μοντέλου παραγωγής, αναμένεται να βρεθεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η εξέλιξη αυτή φάνηκε ήδη, καθώς ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ως άριστος γνώστης θεμάτων που αφορούν την ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα, ήταν ένας από τους πρώτους αποδέκτες τηλεφωνήματος του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη το μεσημέρι της Τρίτης, αμέσως μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο.
Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Βορίδης εκμυστηρεύτηκε προς τον κ. Καχριμάνη, πως ενήργησε κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να υπάρξει το συντομότερο δυνατό συνάντηση για να υπάρξει ενημέρωση για τα μείζονα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής και ειδικότερα για την προστασία της φέτας ΠΟΠ, από τις παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις γάλακτος και τη χρήση του για την παραγωγή του προϊόντος.
Χθες, ο κ. Καχριμάνης, μιλώντας στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ανέφερε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση πιθανότατα στην Αθήνα με τον κ. Βορίδη, κυρίως όμως ο Περιφερειάρχης, στάθηκε στην τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνει και η κυβέρνηση αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση για να στηρίξει την αναγκαία αλλαγή του μοντέλου παραγωγής.
«Η αγωνία για τον τόπο είναι κοινή, όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε συγκεκριμένα και συντονισμένα βήματα. Αυτό το πάρτι με τις ελληνοποιήσεις του γάλακτος δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο. 
Στην Ήπειρο έχουμε υποχρέωση να στραφούμε στην παραγωγή για να αξιοποιήσουμε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε. Η ποιότητα που έχουμε στην παραγωγή προϊόντων, σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον και τον τριτογενή τομέα, τον τουρισμό, μπορεί να μας δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης. 
Ο περιφερειάρχης τέλος, έκανε μνεία και στην πρόσφατη απόφαση της απερχόμενης ηγεσίας στο υπ. Περιβάλλοντος και του αναπλ. υπουργού κ. Φάμελλου σύμφωνα με την οποία παρέχεται το δικαίωμα αξιοποίησης δασωμένων εκτάσεων μέχρι 5 στρέμματα, ώστε να χαρακτηρίζεται ως «γεωργική γη» και για εκτάσεις μέχρι 30 στρέμματα να δημιουργούνται δενδρώδεις καλλιέργειες με προϋπόθεση την σύνταξη τεχνικοοικονομικής μελέτης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Συντονισμένα βήματα για αλλαγή του μοντέλου παραγωγής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3532661290799116004
Σχόλια
item