Η Χριστίνα Ταχιάου αναλαμβάνει υπεύθυνη επικοινωνίας του Κυριάκου Πιερρακάκη

Η Χριστίνα Ταχιάου αναλαμβάνει υπεύθυνη επικοινωνίας του Κυριάκου Πιερρακάκη

Είναι το πρώτο όνομα υπεύθυνου επικοινωνίας που γίνεται γνωστό και έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού πρόκειται για μια γνωστή δημοσιογράφο με διακρίσεις στο ρεπορτάζ, που υπήρξε βουλευτής του Ποταμιού και αδελφή υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης: η Χριστίνα Ταχιάου ανέλαβε τη νευραλγική θέση πλάι στον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Είναι αδύνατον να μπει κάτι στο μυαλό της δημοσιογράφου Χριστίνας Ταχιάου - από σήμερα υπεύθυνης επικοινωνίας στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής- όταν αποφασίζει να κάνει ένα ρεπορτάζ και να μην το καταφέρει. 

Απλά αδύνατο. Είτε πρόκειται για επιτόπιο ρεπορτάζ στις χώρες εισόδου μεταναστών, στα λασπωμένα μονοπάτια με τον Αϊ Γουέι Γουέι, είτε για σκληρό πολιτικό θέμα από την Βουλή, είτε για μια κριτική ματιά σε πολιτιστικά γεγονότα, η Θεσσαλονικιά υπήρξε ο πονοκέφαλος πολλών ως δημοσιογράφος και η αναγνωστική τέρψη ακόμα περισσότερων. 

Ποιος λησμονεί ότι όταν έπαψε να είναι βουλευτής του Ποταμιού έγραψε ένα εκτενές αποκαλυπτικό κείμενο για το πόσα χρήματα ακριβώς έπαιρνε ως βουλευτής, ένα κείμενο που έγινε viral φυσικά προκαλώντας μια καταιγίδα αντικρουόμενων σχολίων;


H Xριστίνα Ταχιάου φημίζεται για το χιούμορ της και την τάση να «διαολίζει» κάποιους με τα κείμενά της / Φωτογραφία Μενέλαος Μυρίλλας SOOC

H Tαχιάου και η Ελλάδα του ομορφάντρα
Ομως αυτή είναι η Χριστίνα Ταχιάου, η διευθύντρια επικοινωνίας στο υπερυπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, πλάι στον Κυριάκο Πιερρακάκη. Κάποιοι το υποψιάστηκαν χθες από μια φωτογραφία που ανέβασε κατά τη είσοδο του Πιερρακάκη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία. 

Μια γυναίκα που κάθε της λέξη είναι απίστευτα ζυγισμένη αλλά απαλλαγμένη από την προσπάθεια να αρέσει. 

Το virality είναι στοιχείο των κειμένων της, εκείνο το περίφημο άρθρο στο Protagon «Δεν μου αρέσει η Ελλάδα του ομορφάντρα» με αφορμή το γνωστό διαφημιστικό σποτ είναι από τα κείμενα που διαβάστηκαν και αναπαράχθηκαν όσο λίγα -μάλλον κατέχει και το ρεκόρ αναγνωσιμότητας του σάιτ. 

Ποτέ δεν έκρυψε ότι η πολιτική είναι αυτό που βαθιά την καίει και την κινεί, είτε δημοσιογραφικά είτε ως δημόσια έκφραση.

Η επιλογή της να είναι υποψήφια και να εκλεγεί με το Ποτάμι (ήταν βουλευτής από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο του 2015) ήταν λογική συνέχεια της σχέσης και της συνεργασίας που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη αφού δούλευε από την αρχή κοντά του στο Protagon δίνοντας το στίγμα της: κείμενα στιβαρά, με ανατροπές διαθέσεων, συχνά σκωπτικά, με ευρήματα που τα έκαναν ευανάγνωστα. 

Και σχεδόν πάντα με έναν σπινθήρα που θα πυροδοτούσε ένα debate. Αλλωστε αυτό είναι ένα στοιχείο που ακολουθεί τη δημόσια έκφραση της Ταχιάου, μαζί με την φυσική της περιέργεια να μαθαίνει πώς λειτουργούν μηχανισμοί και σχέσεις όχι μόνο στην πολιτική, στην κοινωνία αλλά και πολύ στις τέχνες που αγαπά και προσεγγίζει πάντα με αγάπη αλλά και με μια μικρή διάθεση αποδόμησης.


Η Χριστίνα Ταχιάου όταν ήταν βουλευτής με το Ποτάμι/ Φωτογραφία Γιάννης Παναγόπουλος Εurokinissi

Με τον Κυριάκο Πιερρακάκη γνωρίστηκε καλά όταν βρέθηκε να συνεργάζεται με το think tank ΔιαΝΕΟσις του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, όπου ο υπουργός ήταν διευθύνων σύμβουλος. 

Εξετίμησε τον αναλυτικό τρόπο σκέψης της, την ικανότητα στην ερευνητική δημοσιογραφία και προφανώς την έντονη προσωπικότητά της με τα πολυσχιδή ενδιαφέροντα και της έκανε την πρόταση συνεργασίας. 

Σίγουρα το γεγονός ότι η Ταχιάου έχει κοινοβουλευτική εμπειρία είναι επίσης σημαντικό για έναν υπουργό εξωκοινοβουλευτικό που χρειάζεται να γνωρίζει καλά και τον μηχανισμό της Βουλής.

Οταν ο αδελφός της Νίκος Ταχιάος διεκδίκησε τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Μαΐου προφανώς βρέθηκε στο πλευρό του και εργάστηκε για την εκλογή του, αν και ανεπιτυχώς. 

Είναι και πάλι η σειρά της Χριστίνας να επιστρέψει σε μια νέα θέση, αυτή την πλευρά στην κυβέρνηση και όχι στην αντιπολίτευση. Εχει σπουδάσει Νομική, μιλά αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και είναι φίλη των αθλητικών δράσεων στην εξοχή. 

Η οικογένειά της είναι μια από τις παλαιότερες επιχειρηματικές στην Θεσσαλονίκη με δραστηριοποίηση από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η βάση της Χριστίνας Ταχιάου παρέμενε στη Θεσσαλονίκη, αν και προφανώς τώρα το διαμέρισμά της στην Αθήνα θα είναι η νέα της έδρα.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Χριστίνα Ταχιάου αναλαμβάνει υπεύθυνη επικοινωνίας του Κυριάκου Πιερρακάκη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7811648765813862022
item