Πρέβεζα: Ο Άλκης Αλκαίος "συνάντησε"τον Κώστα Καρυωτάκη στην προκυμαία της Πρέβεζας σε μια βραδιά όπου κυριάρχησαν έντονα συναισθήματα

Πρέβεζα: Ο Άλκης Αλκαίος "συνάντησε"τον Κώστα Καρυωτάκη στην προκυμαία της Πρέβεζας σε μια βραδιά όπου κυριάρχησαν έντονα συναισθήματα

Mε φόντο το ολόγιομο πορτοκαλί καλοκαιρινό φεγγάρι που "φώτισε" τον ουρανό της Πρέβεζας, στην προκυμαία της πόλης έγινε μια συνάντηση η πορεία της οποίας είχε ξεκινήσει δεκαετίες πριν όταν ο Παργινός στιχουργός και ποιητής Άλκης Αλκαίος (μαθητής ακόμα) ξεκίνησε την λαμπρή πορεία του στο καλλιτεχνικό στερέωμα με ένα δοκίμιο για τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.

Την συνάντηση αυτή που είχε ως τίτλο "Από την Προκυμαία της Πρέβεζας ως την Άνοιξη της Πάργας" διοργάνωσαν ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με στόχο να "αναδείξουν" τον μαγικό δεσμό που ενώνει τις δύο πόλεις και τους δύο ποιητές. Μπορεί και οι δύο να είναι πλέον απόντες, ωστόσο η παρουσία τόσο του Κώστα Καρυωτάκη όσο και του Άλκη Αλκαίου ήταν διάχυτη στην καλοκαιρινή βραδιά.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αδερφός του Άλκη Αλκαίου Ηλίας Λιάρος, ο οποίος φανερά συγκινημένος δέχτηκε την αγάπη του κόσμου για τον Άλκη καθώς επίσης ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και ένα μεγάλο και θερμό κοινό όχι μόνο από την Πρέβεζα αλλά και από τις όμορες περιοχές. 

Στο καλωσόρισμά της η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Ελευθερία Αγγέλη τόνισε ότι πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, αφού αναδεικνύει τον ιδιαίτερο δεσμό του Κώστα Καρυωτάκη και του Άλκη Αλκαίου.Μια πολύ ενδιαφέρουσα και τεκμηριωμένη παρέμβαση για την "κοινή πορεία" που το σύμπαν φαίνεται να είχε σχεδιάσει για τους δύο ποιητές παρουσίασε ο φιλόλογος-δημοσιογράφος Σπύρος Αραβανής.

Ο κ. Αραβανής αναφέρθηκε στο δοκίμιο του Άλκη Αλκαίου ή Ευάγγελου Λιάρου για τον Καρυωτάκη καθώς και σε μια σειρά ακόμη "συγκυρίες" που συνδέουν τους δύο δημιουργούς και κάθε άλλο τυχαίες μπορεί να χαρακτηριστούν. 

Στην συνέχεια στην σκηνή ανέβηκε ο τραγουδιστής Γιώργος Μεράντζας, ο οποίος φανερά συγκινημένος και πλαισιωμένος από τους συνεργάτες -Ασπασία Στρατηγού και Βασίλη Προδρόμου τραγούδι, Dasho Kurti ακορντεόν, Δημήτρη Σίντο πιάνο/μπάσο, Γιώργο Προδρόμου κιθάρες, μπαγλαμά , μπουζούκι, Θάνο Τσελεμπή κρουστά, και Δέσποινα Σπανού Τσέλο - όχι μόνο τραγούδησε αλλά και μίλησε για τον φίλο του Άλκη Αλκαίο με "συνδετικό" κρίκο τα ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη. 

Η βραδιά ήταν μοναδική και η συναυλία διήρκεσε πάνω από δυόμισι ώρες, ενώ η αυλαία έπεσε με Ηπειρώτικα τραγούδια, τα οποία αγαπούσε ιδιαίτερα ο Άλκης Αλκαίος, με σολίστ στο κλαρίνο τον Απόστολο Βαγγελάκη. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης ευχαρίστησε θερμά τον κ.Αραβανή και την μουσική ομάδα για την παρουσία τους, υπογραμμίζοντας ότι ο πολιτισμός είναι μια έννοια που θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει τον καθέναν μας.Τόσο ο κ.Μπαΐλης, όσο και η κ.Αγγέλη αλλά και ο Ηλίας Λιάρος ευχαρίστησαν τους συντελεστές της βραδιάς, προσφέροντάς τους λευκώματα από την Πρέβεζα και την Πάργα.

Η εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού Ελευθερία Αγγέλη δεν έκρυψε την συγκίνησή της για την επιτυχία της ιδιαίτερης αυτής εκδήλωσης η οποία σχεδιάζεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί και στην Πάργα.

Image may contain: 1 person, outdoor

Image may contain: 2 people, people playing musical instruments and people on stage

Image may contain: 3 people, people on stage, people playing musical instruments, concert and outdoor

Image may contain: 2 people, people on stage and people standing
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ο Άλκης Αλκαίος "συνάντησε"τον Κώστα Καρυωτάκη στην προκυμαία της Πρέβεζας σε μια βραδιά όπου κυριάρχησαν έντονα συναισθήματα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 9150453787646601307
item