Πρέβεζα: “Άνοιξε” το μείζον θέμα στις παιδικές χαρές του Δήμου Πρέβεζας – Ακατάλληλες τις βγάζει η Περιφέρεια;

Πρέβεζα: “Άνοιξε” το μείζον θέμα στις παιδικές χαρές του Δήμου Πρέβεζας – Ακατάλληλες τις βγάζει η Περιφέρεια;
Η ομόφωνη έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στη συνεδρίαση της Δευτέρας, για την κατασκευή παιδικής χαράς στο Μύτικα, “άνοιξε” ένα μείζον θέμα για τους νέους γονείς στο Δήμο, αυτό της καταλληλότητας και της επάρκειας των παιδικών χαρών.
Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, για τη διαδικασία πιστοποίησής τους.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Νίτσας ρώτησε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιαννουλάτο, για το αν το έργο περιλαμβάνει και την πιστοποίηση της παιδικής χαράς, με τον κ. Γιαννουλάτο να απαντά: “Είναι στη συμβατική υποχρέωση, θα πάρει λίγο χρόνο βέβαια να πιστοποιηθεί”.
IMG 9999
Η ανεξάρτητη σύμβουλος Παρθενία Καζάκου, ανέφερε από την πλευρά της: “Είχα αναφερθεί σε δύο ευαίσθητα θέματα. Το ένα είναι το νεκροταφείο. 
Οι παιδικές χαρές είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Δε μπορεί να νήπια και τα παιδιά να παίζουν σε παιδικές χαρές που είναι βρώμικες ή εγκυμονούν κινδύνους; Ίσως να οφείλεται και στους γονείς που δεν προσέχουν ή σε βανδαλισμούς. 
Κάποιοι πετούν τις γόπες κάτω... Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα και θα πρέπει ο Δήμος να το προσέξει όσο μπορεί. Οι γωνίες είναι γεμάτες από σκουπίδια και έντομα...”.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάκης Παππάς τόνισε: “Επειδή τυχαίνει να είμαι ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Περιφέρειας έχω να πω ότι οι παιδικές από εμάς είναι... κλειστές”.
Ο Βαγγέλης Γιαννουλάτος από την πλευρά του υποστήριξε: “Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και από την υπηρεσία συντήρησης των παιδικών χαρών. Είναι δύσκολη η διαδικασία πιστοποίησης. Πρέπει όμως να προσέξει και ο πολίτης. Να τις προστατεύσει”.
Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στην ιδιαίτερα πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία πιστοποίησης των παιδικών χαρών, αλλά και των βανδαλισμών που γίνονται σε αυτές. Θα είναι μία δύσκολη αποστολή για τη νέα δημοτική αρχή το να διατηρήσει τις παιδικές χαρές στο επιθυμητό επίπεδο. 
Όπως προκύπτει πάντως από το ρεπορτάζ ο κ. Γεωργάκος, ο νέος Δήμαρχος, έχει στο παρελθόν ασχοληθεί προσωπικά και για μήνες με το ζήτημα της πιστοποίησης και σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα που γνωρίζει καλά σε τεχνικό επίπεδο. Απομένει να δούμε αν θα καταφέρει να το λύσει και σε πολιτικό επίπεδο.
atpreveza.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: “Άνοιξε” το μείζον θέμα στις παιδικές χαρές του Δήμου Πρέβεζας – Ακατάλληλες τις βγάζει η Περιφέρεια;
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8180273584343149140
item