Συνάντηση Μητσοτάκη-Σαμαρά: Φουντώνουν τα σενάρια για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν Συνάντηση Μητσοτάκη-Σαμαρά: Φουντώνουν τα σενάρια για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνάντηση Μητσοτάκη-Σαμαρά: Φουντώνουν τα σενάρια για τη θέση του Επιτρόπου στην ΚομισιόνΣυνάντηση Μητσοτάκη-Σαμαρά: Φουντώνουν τα σενάρια για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν

Τα σενάρια για «μετακόμιση» του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τροφοδοτεί η συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα, στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή.

Ενα ραντεβού, το οποίο σημειωτέων ήταν αρχικά προγραμματισμένο για την προηγούμενη Πέμπτη το πρωί, ανεβλήθη ωστόσο, μετά την τραγωδία στη Χαλκιδική και τους επτά νεκρούς που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία.

Τα 4 χαρτοφυλάκια της Κομισιόν που στοχεύει η Αθήνα
Τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να λάβει την απόφαση για τον νέο επίτροπο της Ελλάδας χωρίς ακόμα να θεωρείται κανένα όνομα κλειδωμένο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης έχει σαν στόχο να διεκδικήσει ένα από τα τέσσερα που χαρακτηρίζονται παραγωγικά.

Το πρώτο αφορά Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, το δεύτερο Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ, το τρίτο την Ενέργεια και το τέταρτο την Αγροτική Ανάπτυξη με την νέα κοινή αγροτική πολιτική να είναι από τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης Κομισιόν.

Η εμφατική νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές και το πολύ υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε την καθιστούν ένα εκ των ισχυρότερων κομμάτων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς δίνοντας επιπλέον διαπραγματευτική δύναμη στον Πρωθυπουργό.

Θα πάει ο Σαμαράς στην Κομισιόν;
Το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα και δεν δίνουν πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνάντησης, ωστόσο όπως έχει γράψει το iefimerida, το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού έχει συζητηθεί για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Κομισιόν.

Η παρουσία του κ. Σαμαρά θεωρείται ότι ενισχύει την προσπάθεια για ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο καθώς διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Υποχωρεί το σενάριο για Σχοινά στην Κομισιόν
Στο τραπέζι υπήρχε και το όνομα του Μαργαρίτη Σχοινά, του εκπροσώπου τύπου του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ και με επιτυχημένη καριέρα στα ευρωπαϊκά όργανα, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο αυτό έχει υποχωρήσει. 

Οι τελικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού αναμένεται να γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα χωρίς κανείς να μπορεί να τις προδικάσει.

epirusblog.gr
5 of 5
Συνάντηση Μητσοτάκη-Σαμαρά: Φουντώνουν τα σενάρια για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 778710574114884982
Σχόλια
item