Γιάννενα: Μπήκαν οι υπογραφές για την Νιάρχου απο την περιφέρεια Ήπειρου Γιάννενα: Μπήκαν οι υπογραφές για την Νιάρχου απο την περιφέρεια Ήπειρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μπήκαν οι υπογραφές για την Νιάρχου απο την περιφέρεια Ήπειρου

Γιάννενα: Μπήκαν οι υπογραφές για την Νιάρχου απο την περιφέρεια Ήπειρου

Μπήκαν οι υπογραφές για την κατασκευή της οδού Νιάρχου. Σε ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: Από σήμερα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την κατασκευή της οδού Νιάρχου που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. 

Από τον Περιφερειάρχη κ.Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ», υπογράφηκε η σύμβαση του έργου που είχε προϋπολογισμό25.700.000 €. 

«Μια πολύχρονη, επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία έφτασε στο τέλος της. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Διαχειριστική Αρχή, το Δήμο Ιωαννιτών και ειδικά όσους υπερασπίστηκαν το έργο που λύνει το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, στην οποία παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη. 

Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» του Ε.Π. «Ήπειρος».

Το παραδοτέο έργο περιλαμβάνει: οδό μήκους 4,5 χλμ με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, παράπλευρο οδικό δίκτυο εκατέρωθεν της βασικής αρτηρίας της οδού Νιάρχου και κάθετων οδών για την αποκατάσταση του παράπλευρου οδικού κυκλώματος, πεζόδρομο με ποδηλατόδρομο στη δυτική οριογραμμή και πεζοδρόμιο στην αριστερή οριογραμμή της, ένας πλήρης ανισόπεδος κόμβος σύνδεσης της οδού με την περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, πέντε ισόπεδοι κόμβοι κυκλικής μορφής (roundabout), τεχνικά έργα απορροής ομβρίων και αποχέτευσης οδού, εργασίες σήμανσης, ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού. 


Στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνονται οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΙ.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μπήκαν οι υπογραφές για την Νιάρχου απο την περιφέρεια Ήπειρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7396777349784093874
Σχόλια
item