Γιάννενα: Πρόβα στη λίμνη ενόψει Πανευρωπαϊκού Γιάννενα: Πρόβα στη λίμνη ενόψει Πανευρωπαϊκού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πρόβα στη λίμνη ενόψει Πανευρωπαϊκού

Γιάννενα: Πρόβα στη λίμνη ενόψει Πανευρωπαϊκού
Σε συνθήκες μίας πρόβας τζενεράλε ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων στις αρχές Σεπτεμβρίου, διεξάγεται στη λίμνη Παμβώτιδα το Σαββατοκύριακο, η β’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας. 
Η διοργάνωση με την οποία πέφτει η αυλαία του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος διεξάγεται σε μία περίοδο, που οι εργασίες στο στίβο της κωπηλασίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την ριζική ανακατασκευή του.
Επίσης όμως σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες και στις υπόλοιπες ναυταθλητικές υποδομές με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να δίνει την ευκαιρία να διαπιστωθούν τυχόν ελλείψεις που θα πρέπει να καλυφθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών και των τοπικών φορέων, αναφέρθηκαν στη σημασία της διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που συγκεντρώνει στην Παμβώτιδα 250 περίπου αθλητές από 27 σωματεία της χώρας.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γ. Καρράς και η πρόεδρος του ΝΟΙ Μ. Παλαιοπάνου έδωσαν το στίγμα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και της β’ φάσης του, που εκτός των άλλων θα κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή.
Το επίπεδο του αγώνα θα είναι αρκετά υψηλό, αφού η φετινή χρονιά περιλαμβάνει αρκετές διεθνείς διοργανώσεις και το Πανελλήνιο δίνει την ευκαιρία για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αθλητών.
Ο περιφ. σύμβουλος Γ. Καραμπίνας και ο αντιδήμαρχος Θ. Γιωτίτσας εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και τον δήμο Ιωαννιτών αντίστοιχα, μετέφεραν την διαρκή διάθεση αρωγής των φορέων σε αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και στα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και υποδομών του υγρού στίβου.
Η Χαρά Δούκα με την ιδιότητα του μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων από την πλευρά της έκανε λόγο για την 3η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στην Παμβώτιδα τα τελευταία χρόνια, κάτι που επιβεβαιώνει την βελτίωση των εγκαταστάσεων.
Εξώδικο σε σωματεία
Η προετοιμασία πάντως για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν γίνεται χωρίς εμπόδια και δυσκολίες, με τον κ. Καρρά να απευθύνει μία τελευταία έκκληση στους εκπροσώπους τριών αθλητικών σωματείων, που αρνούνται να διαθέσουν τους χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί, στα Λεμβαρχεία, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων στο Πανευρωπαϊκό. 
Η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ έχει κινηθεί εδώ και μήνες και σε νομικό επίπεδο, αποστέλλοντας εξώδικη διαμαρτυρία, ωστόσο πλέον τελεί υπό παραίτηση και τις διαδικασίες θα αναλάβει στο εξής η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.
Για «εντάσεις» έκανε λόγο η πρόεδρος του ΝΟΙ Μ. Παλαιοπάνου, που είναι και αναπόφευκτες σε ένα βαθμό, ωστόσο περισσότερο δηκτικός ήταν ο λόγος του κ. Καρρά.
«Δυστυχώς οι διοικήσεις τριών σωματείων δεν έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση που τους κάναμε να παραχωρήσουν τα Λεμβαρχεία που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες του Πανευρωπαϊκού. 
Μας στεναχωρεί αυτό, γιατί πρόκειται για ανθρώπους του αθλητισμού, που δεν αντιλαμβάνονται το εθνικό διακύβευμα. Είναι εθνική υπόθεση οι αγώνες και η επιτυχία τους και περιμένουμε να συναινέσουν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρράς.
Κλείνοντας, ο κ. Καρράς σημείωσε ότι ενόψει Πανευρωπαϊκού, η Ομοσπονδία μαζί με την Περιφέρεια, τον Δήμο και το ΠΕΑΚΙ προσπαθεί να φέρει τις κωπηλατικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, σε επίπεδο αντίστοιχο με εκείνο του 1991 όταν και κατασκευάστηκαν. 
Διευκρίνισε δε ότι η συντήρηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, όπως και όλων των αθλητικών κέντρων, αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας, η οποία δεν μερίμνησε όπως όφειλε, δίνοντας τις αναγκαίες επιχορηγήσεις στην εκάστοτε Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. 
«Ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε και αυτή η διοργάνωση θα γίνει αφορμή τα Γιάννενα να φιλοξενήσουν κι άλλους διεθνείς αγώνες στο μέλλον», κατέληξε.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρόβα στη λίμνη ενόψει Πανευρωπαϊκού
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8101522661026608832
Σχόλια
item