Γιάννενα: Επιτυχημένο διεθνές «τεστ» για το Κολυμβητήριο Λιμνοπούλας

Γιάννενα: Επιτυχημένο διεθνές «τεστ» για το Κολυμβητήριο Λιμνοπούλας
Με… καλό βαθμό το Κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας, που είναι και το μοναδικό δημόσιο κολυμβητήριο της πόλης, πέρασε το «τεστ» της επιτυχημένης φιλοξενίας μεγάλης κολυμβητικής διοργάνωσης.
Ο λόγος για το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης, το οποίο διεξήχθη στα Γιάννενα με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αποστολών από 19 χώρες! 
Η διοργάνωση, κατά γενική ομολογία, στέφθηκε με επιτυχία αποδεικνύοντας ότι τα Γιάννενα είναι πλέον σε θέση να φιλοξενούν και διεθνείς αγώνες κολύμβησης, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την αθλητική και τουριστική προβολή της περιοχής μας.
Λύθηκαν προβλήματα
Η διεξαγωγή στο Κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης, δεν θα ήταν εφικτή πριν από μερικά χρόνια, καθώς αυτό είχε απαξιωθεί εντελώς και κινδύνευε ακόμα και με κατάρρευση λόγω προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζε.
Αυτά ωστόσο επιλύθηκαν και ακολούθησαν, με μέριμνα της Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου, στοχευμένες παρεμβάσεις στο Κολυμβητήριο που το αναβάθμισαν τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά, μετατρέποντάς το σε μία σύγχρονη και πλήρη αθλητική υποδομή, αντάξια αντίστοιχων κολυμβητηρίων του εξωτερικού. 
Φυσικά, υπάρχει περιθώριο και για άλλες παρεμβάσεις στο Κολυμβητήριο, με μεγαλύτερη όλων αυτή τη στιγμή το έργο ενεργειακής αναβάθμισής του, το οποίο έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. 
Η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ εκτιμά ότι «είναι το μεγάλο βήμα που θα απογειώσει την εγκατάσταση, η οποία πλέον κατατάσσεται στις πλέον σύγχρονες της χώρας, όντας έτοιμη να φιλοξενήσει στο άμεσο μέλλον και άλλες μεγάλες πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις».
Θετικές εντυπώσεις
Σύμφωνα με το ΠΕΑΚΙ, το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης δεν συγκέντρωσε απλώς διεθνείς αποστολές στην πόλη των Ιωαννίνων, οι οποίες έφυγαν με δεδηλωμένη την ικανοποίησή τους, αλλά άφησε πίσω και τα καλύτερα σχόλια. 
Εκτός από ότι τα Γιάννενα ήταν… γούρικα για την Εθνική Ελλάδας που κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες, οι εικόνες και εντυπώσεις για την πόλη, την Παμβώτιδα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. 
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή διοργάνωση για φέτος. 
Το Αθλητικό Κέντρο Λιμνοπούλας ετοιμάζεται να υποδεχθεί σε δύο μήνες την επόμενη, στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ και στην Παμβώτιδα. Ο λόγος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η Ελληνική Εθνική Ομάδα κατέκτησε στο Πανευρωπαϊκό Τεχνικής Κολύμβησης 12 μετάλλια εκ των οποίων τρία χρυσά, τέσσερα ασημένια και πέντε χάλκινα στην πισίνα και άλλα δύο ασημένια μετάλλια στο Open Water.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιτυχημένο διεθνές «τεστ» για το Κολυμβητήριο Λιμνοπούλας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5721724860848123011
item