Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ στο κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ στο κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ στο κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά

Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ στο κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά

Σε εσφαλμένο χειρισμό οφείλεται το μπλακ άουτ που επηρέασε μεγάλο τμήμα της Αττικής και το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11:35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kV με σημείο εκκίνησης τον υποσταθμό Ρουφ. 

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ακόμη ότι δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό. 

Το πρόβλημα στον υποσταθμό Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11:42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11:55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Σε ποιες περιοχές σημειώθηκε μπλακ άουτ
Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε για περίπου μισή ώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Χωρίς ρεύμα έμειναν το κέντρο της Αθήνας, το κέντρο του Πειραιά, περιοχές των δυτικών προαστίων, αλλά και η Δάφνη, ο Υμηττός, ο Βύρωνας, η Ηλιούπολη και ο Αγιος Δημήτριος.

Υπενθυμίζεται ότι και την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε μπλακ άουτ στο κέντρο της Αθήνας λόγω βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης. Μάλιστα, είχαν δημιουργηθεί προβλήματα σε επιχειρήσεις και καταστήματα.
epirusblog.gr
5 of 5
Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ στο κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2406236703408307876
Σχόλια
item