Γιάννενα: Δείγμα επιτυχημένης συνεργασίας το νέο πάρκινγκ Γιάννενα: Δείγμα επιτυχημένης συνεργασίας το νέο πάρκινγκ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δείγμα επιτυχημένης συνεργασίας το νέο πάρκινγκ

Γιάννενα: Δείγμα επιτυχημένης συνεργασίας το νέο πάρκινγκ

Ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα, ο νέος χώρος στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα που βρίσκεται στην διάθεση ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων εδώ και λίγες ημέρες, εγκαινιάστηκε το πρωί.

Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να προστεθεί στις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, στο παλαιότερο νοσηλευτικό ίδρυμα των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, και το οποίο συνεχώς αναβαθμίζεται, στοχεύοντας να αναδειχθεί πρότυπη δημόσια δομή υγείας.

Στον νέο χώρο στάθμευσης έχουν αυξηθεί σχεδόν στο 50% οι θέσεις,  που πλέον ανέρχονται στις 318 από 167, ενώ υπάρχουν ειδικές θέσεις για ΑμΕΑ, νεφροπαθείς, ακόμη και τους αιμοδότες.

Αν και δύσκολο τεχνικά, το έργο ξεκίνησε και υλοποιήθηκε χάρη στην αγαστή συνεργασία της διοίκησης του Νοσοκομείο Χατζηκώστα με την περιφέρεια Ηπείρου και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες.

Τα εγκαίνια του νέου πάρκιγκ του Χατζηκώστα πραγματοποιήθηκαν παρουσία του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, της διοίκησης και εργαζομένων του νοσοκομείου, του υποδιοικητή του ΠΓΝΙ Κ. Χολέβα, καθώς και του διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών, Σπ. Δερδεμέζη.
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου αλλά και άλλους δημόσιους φορείς , διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον.
«Τα έργα αυτά δεν είναι συγχρηματοδοτούμενα. Γίνονται με πόρους του ΠΔΕ, αφαιρώντας κάτι από αυτό που θα δουλεύαμε μόνοι μας, σε αυτό που είναι χρήσιμο για όλους», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης και αναφέρθηκε, για μια ακόμη φορά, στην ανάγκη συνεργασιών για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, προς όφελος του τόπου. 
Μάλιστα, ο κ. Καχριμάνης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την άψογη συνεργασία την διοίκηση του Νοσοκομείου.
Για μία ιδιαίτερη μέρα για το νοσοκομείο, καθώς παραδίδεται ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής, έκανε λόγο ο διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Καρβούνης.
Μάλιστα, χαρακτήρισε το νέο πάρκινγκ «νίκη των δυνάμεων ευθύνης, συνεργασίας και αποτελεσματικότητας» και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Ηπείρου, που στάθηκε αρωγός και συνοδοιπόρος, όπως είπε, σε κάθε αίτημα του.
«Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα έχει αρχίσει να κερδίζει το στοίχημα της ποιοτικής του αναβάθμισης, παρά τα προβλήματα», σημείωσε και εξέφρασε την άποψη ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν θα πρέπει να είναι τροχοπέδη, αλλά ευκαιρία και πρόκληση. 
Με αυτό ως γνώμονα, όπως σημείωσε ο κ. Καρβούνης, ξεκίνησε να εργάζεται όταν ανέλαβε το 2016 την διοίκηση του Νοσοκομείου, παρά τα αιτήματα που εκκρεμούσαν, αλλά και έργα που κινδύνευαν ακόμη και με απένταξη, όπως το Πολυδύναμο Κέντρο. 
«Σήμερα έχουν υλοποιηθεί έργα άνω των 10 εκ. ευρώ στο νοσηλευτικό ίδρυμα και είμαστε ακόμη στην αρχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής.
«Στόχος είναι το νοσοκομείο Χατζηκώστα να εξελιχθεί σε ένα πρότυπο νοσηλευτικό ίδρυμα», σημείωσε.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δείγμα επιτυχημένης συνεργασίας το νέο πάρκινγκ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2149952807986576885
Σχόλια
item