Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά ούτε να αγοράσει κολώνες ρεύματος

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά ούτε να αγοράσει κολώνες ρεύματος
Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΗ περιέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αντιλαμβάνομαι ότι οι κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια γιατί η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά να δώσει λεφτά στον ΔΕΔΔΗΕ για να αγοράσει κολώνες».


Πρόσθεσε, δε, ότι το πρωί της Πέμπτης μετά τις μεγάλες καταστροφές στη Χαλκιδική ««για να αντιμετωπίσουμε το προβλημα (σ.σ. με την ηλεκτροδότηση) με κάποιο bypass, έπαιρνα εγώ ο ίδιος και ζητούσα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη αλλά δεν υπήρχαν γιατί έχουν πάει σε Κρήτη και Ρόδο για να κρατηθούν τα νησιά».

«Το σύστημα ηλεκτροδότησης είναι σε οριακή κατάσταση» επανέλαβε όσα είχε πει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Χατζηδάκης προσθέτοντας ότι δίνεται μάχη «για να αποφύγουμε να μείνει η χώρα στο σκοτάδι».

Ο υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε «αστοχη» τη συμφωνία του 2015 που προέβλεπε η ΔΕΗ να πάει στο 50% της αγοράς έναντι μηδενικού οικονομικου ανταλλάγματος, κάνοντας λόγο στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου για «σουρεαλιστικό σκηνικό που έκανε τη ΔΕΗ να χάσει το 90% της αξίας της μετοχής της. Αυτό οδήγησε και τον ορκωτό ελεγκτή να πει ότι η ΔΕΗ είναι στο όριο της χρεοκοπίας».

«Η ΔΕΗ είναι σε τόσο άσχημη κατάστσαη που δεν μπορεί τώρα να ιδωτικοποιήθεί γιατί κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να το κάνει» συμπλήρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης συμπληρώνοντας ότι «αν πέσει η ΔΕΗ θα πέσει η χώρα, θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότηες για την εταιρεία και τους εργαζόμενούς της».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια απάντησε ότι «αν υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια η ΔΕΗ θα χάσει και άλλους πελάτες».


epirusblog.gr
5 of 5
Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά ούτε να αγοράσει κολώνες ρεύματος
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2680876898550142622
item