Πομπέο: Επικροτούμε την Ελλάδα για την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό Πομπέο: Επικροτούμε την Ελλάδα για την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πομπέο: Επικροτούμε την Ελλάδα για την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό

Πομπέο: Επικροτούμε την Ελλάδα για την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό

Θετικά σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. 

«Επικροτούμε την Ελλάδα γιατί συντάχθηκε με τις άλλες 54 χώρες που αναγνωρίζουν τον μεταβατικό πρόεδρο Γκουαϊδό. 


Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εργάζονται με τη διεθνή κοινότητα για τη στήριξη των πολιτών της Βενεζουέλας, καθώς επιδιώκουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ευημερίας και σταθερότητας στη χώρα τους», έγραψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο λογαριασμό του στο twitter. 

We applaud for joining the 54 other countries that recognize Interim President @JGuaido. The U.S. continues to work with the international community in support of the people of as they seek to restore democracy, prosperity & stability to their country.
1,525 people are talking about this

Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου, με στόχο να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές. 

Το υπουργείο εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, με στόχο να επιλυθεί ειρηνικά, πολιτικά και δημοκρατικά η κρίση στη Βενεζουέλα.

Πριν τον Πομπέο, μήνυμα προς την Ελλάδα είχε στείλει και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, που είχε αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επέδειξε θαρραλέα ηγετική ικανότητα ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας».
epirusblog.gr
5 of 5
Πομπέο: Επικροτούμε την Ελλάδα για την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4208637379884965056
Σχόλια
item