Αποφυλάκιση Κορκονέα: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., φόβοι για καταδρομικές επιθέσεις

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., φόβοι για καταδρομικές επιθέσεις

Η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., για το ενδεχόμενο εκδικητικών αντιποίνων.

Μετά το «σπάσιμο» των ισοβίων του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου βγήκε από τις φυλακές Δομοκού το απόγευμα της Τρίτης. 

Στον Κορκονέα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και από νωρίς το πρωί της Τρίτης κινήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας απόσπασμα της απόφασης, το οποίο επιδόθηκε στη διοίκηση των φυλακών και στη συνέχεια προχώρησε η αποφυλάκισή του.

Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποφυλάκιση Κορκονέα
Ηδη, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκδώσει διαταγές προς το αστυνομικό προσωπικό, οι οποίες εφιστούν προσοχή και εγρήγορση, για την αποτροπή ενδεχόμενων καταδρομικών, ακόμη και τρομοκρατικών επιθέσεων, στα αστυνομικά τμήματα, μετά την αποφυλάκιση του Κορκονέα. 

Επιπλέον, έχουν δοθεί διαταγές για περιπολίες και στατικές αστυνομικές δυνάμεις φύλαξης στόχων.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στις συνοδείες ασφαλείας αλλά και τη φρούρηση οικιών δικαστικών λειτουργών έχουν λάβει παρόμοιες προφορικές εντολές, για την αύξηση της παρατηρητικότητας και των μέτρων αυτοπροστασίας. 

Μάλιστα, οι διαταγές υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν και τον αυστηρό έλεγχο της αλληλογραφίας, χαρακτηρισμένων στόχων, για τον εντοπισμό εκρηκτικών-εμπρηστικών φακέλων, που έχουν σταλεί στο παρελθόν, ακόμη και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Συγκέντρωση στα Εξάρχεια για τον Γρηγορόπουλο
Στο μεταξύ, διακριτική θα είναι η αστυνομική παρουσία στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια.

Το κάλεσμα έχουν απευθύνει τα μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη» και γίνεται στον απόηχο της απόφασης «χάδι» όπως την χαρακτηρίζουν, του δικαστηρίου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Η απόφαση του Μικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά. 

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους για τη διαμαρτυρία.

epirusblog.gr
5 of 5
Αποφυλάκιση Κορκονέα: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., φόβοι για καταδρομικές επιθέσεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7865106526619349658
item