Αδήλωτα Airbnb: Ερχονται χιλιάδες «ραβασάκια» και πρόστιμα από την ΑΑΔΕ Αδήλωτα Airbnb: Ερχονται χιλιάδες «ραβασάκια» και πρόστιμα από την ΑΑΔΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αδήλωτα Airbnb: Ερχονται χιλιάδες «ραβασάκια» και πρόστιμα από την ΑΑΔΕ

Αδήλωτα Airbnb: Ερχονται χιλιάδες «ραβασάκια» και πρόστιμα από την ΑΑΔΕ

Η εποχή των εύκολων και, κυρίως, αφορολόγητων εσόδων από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου Airbnb, δείχνει να φτάνει προς το τέλος της.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχουν ξεκινήσει ένα πραγματικό «σαφάρι» για τον εντοπισμό ιδιοκτητών ακινήτων Airbnb οι οποίοι επιμένουν στη φοροδιαφυγή.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 20.000 ακίνητα που προσφέρονται μέσω του Airbnb δεν έχουν αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και δεν έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Αλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των αδήλωτων Airbnb στα 35.000.

Με το σύνολο των ακινήτων Airbnb στην Ελλάδα να έχει ξεπεράσει τις 88.000, οι παραπάνω αριθμοί σημαίνουν ότι αδήλωτα παραμένουν το 23% έως και 39% των ακινήτων.

Ολα όσα πρέπει να ξέρουν όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb -Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ 17|07|2019 | 21:26

Τσουχτερά πρόστιμα για τα Airbnb που δεν δηλώθηκαν
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να στείλει «ραβασάκια» - τελεσίγραφα στους -τουλάχιστον 20.000- ιδιοκτήτες ακινήτων Airbnb που δεν έχουν κάνει δήλωση στο Μητρώο Ακινήτων.

Οι κάτοχοί τους θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν τα δήλωσαν στο Μητρώο, ενώ απειλούνται με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ για τη μη λήψη Αριθμού Μητρώου Ακινήτου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Airbnb, -που αναμένεται να αρχίσει να δομείται από τα τέλη Σεπτεμβρίου- ενώ υποστηρίζει ότι ο φόρος που θα επιβάλλεται στα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις θα κυμαίνεται από 15% έως 45%.

epirusblog.gr
5 of 5
Αδήλωτα Airbnb: Ερχονται χιλιάδες «ραβασάκια» και πρόστιμα από την ΑΑΔΕ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3249262074094987002
Σχόλια
item