Υπουργείο Εσωτερικών: Επιτέλους βάζει τέλος στην ταλαιπωρία 8.166 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ Υπουργείο Εσωτερικών: Επιτέλους βάζει τέλος στην ταλαιπωρία 8.166 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Υπουργείο Εσωτερικών: Επιτέλους βάζει τέλος στην ταλαιπωρία 8.166 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Υπουργείο Εσωτερικών: Επιτέλους βάζει τέλος στην ταλαιπωρία 8.166 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Τέλος στην ταλαιπωρία 8.166 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ βάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Με ρύθμιση που προωθείται άμεσα στη Βουλή από τον Τάκη Θεοδωρικάκο ορίζεται πως για τον διορισμό θα ισχύει το καθεστώς του κάθε υποψηφίου τη στιγμή του διαγωνισμού. 

Γίνεται έτσι δεκτό το αυτονόητο πως δεν ευθύνονται οι υποψήφιοι που πέτυχαν για το ότι άλλαξε στον ενδιάμεσο χρόνο η οικογενειακή τους κατάσταση ή κάποιο άλλο κριτήριο  που πληρούσαν όταν συμμετείχαν στον διαγωνισμό .

Στη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται θα διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για τις ειδικές κατηγορίες θέσεων θα πρέπει να κατέχουν την ιδιότητά τους, όπως αυτή αποδεικνύεται από τα απαιτούμενα ως άνω δικαιολογητικά, κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την προσληψη.

«Δεν μπορούμε να ζητούμε από τους πολίτες να είναι συνεπείς προς το κράτος, αλλά το κράτος να μην είναι συνεπές προς τους πολίτες» έχει δηλώσει σχετικά ο υπουργός Εωτερικών. 

Από την πρώτη ημέρα της θητείας του ο Τάκης Θεοδωρικάκος αντιμετώπισε το πρόβλημα των διοριστέων του διαγωνισμού της 3Κ οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για τους 8.166 υπαλλήλους των Δήμων, αλλά κατά τον διορισμό τους σε αρκετούς εξ αυτών είχαν μεταβληθεί τα κοινωνικά κριτήρια και δεν μπορούν να διορισθούν. 

Δηλαδή, κάποιος έπαψε να υπολογίζεται ως πολύτεκνος γιατί πέθανε ο μοναδικός γονιός που είχε, κάποιου τα παιδιά μεγάλωσαν και δεν υπολογίζεται ως προστάτης ή κάποιου η αναμηρία μεταβλήθηκε γιατί σε νέα εξέταση στα ΚΕΠΑΑ κρίθηκε με διαφορετικό τρόπο η αναπηρία του. 

Υπάρχει καρκινοπαθής που έχει χάσει μέλος του σώματός του στον οποίο το ΚΕΠΑΑ με νεότερη κρίση μετέβαλε τον βαθμό αναπηρίας, επειδή έκρινε ότι μπορεί να ζήσει και με την απώλεια!

Σημειώνεται ότι στην 3Κ πολλών διαγωνιζομένων τα κοινωνικά κριτήρια μεταβλήθηκαν επειδή υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων. Για 8.166 θέσεις είχαν υποβληθεί πάνω από 120.000 αιτήσεις τις οποίες έπρεπε όλες να τις εξετάσει το ΑΣΕΠ.
epirusblog.gr
5 of 5
Υπουργείο Εσωτερικών: Επιτέλους βάζει τέλος στην ταλαιπωρία 8.166 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 545117809162839837
Σχόλια
item