Γαλλία: 7 κρυμμένα σημεία που οι ντόπιοι δεν θέλουν να μάθετε!

Γαλλία: 7 κρυμμένα σημεία που οι ντόπιοι δεν θέλουν να μάθετε!
Η Γαλλία είναι διάσημη για την κουλτούρα, το φαγητό και την τέχνη, αλλά υπάρχουν 7 μέρη που το πιθανότερο είναι να μην έχετε ακούσει ποτέ, αφού δεν είναι καθόλου τουριστικά, και ήρθε η ώρα να σας τα αποκαλύψουμε…
Μην ξεχάσετε να ανακαλύψετε και τη Βόρεια Γαλλίας όπου έχει 4 λόγους για να απορρίψετε το Παρίσι…

ΚολιούρΚολιούρ Γαλλία

Πού βρίσκεται: Πρόκειται για μια κοινότητα στις παρυφές των Πυρηναίων στη νότια Γαλλία.
Τι πρέπει να γνωρίζετε: Κρυμμένη στη γωνιά της Γαλλίας, μόλις 24 χμ βόρεια της Ισπανίας, αυτό το Μεσογειακό ψαροχώρι έχει μια έντονη καταλανική κουλτούρα αλλά Γαλλική υπερηφάνεια. 
Η γραφική πόλη αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τον Henri Matisse και τον Picasso με τα παστέλ χρωματιστά κτίρια, το κάστρο του 130ου αιώνα, τον εκκλησιαστικό πύργο και τη γραφική παραλία. Είναι επίσης γνωστή για το κόκκινο κρασί και τις αντζούγιες της.

AngletAnglet Γαλλία

Πού βρίσκεται: Στα Βόρεια της Χώρας των Βάσκων.
Τι πρέπει να γνωρίζετε: Η μοναδική κουλτούρα της Χώρας των Βάσκων αποτελεί τον πυρήνα αυτής της πόλης, δίπλα στην παραθαλάσσια αίγλη της Biarritz, όπου οι ντόπιοι μιλούν ακόμα την παραδοσιακή Γαλικιανή διάλεκτο. 
Η πόλη έχει 11 παραλίες ιδανικές για surfers από τη μια πλευρά και πευκοδάση από τη άλλη, έτσι είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί την ονομάζουν “Μικρή Καλιφόρνια”.

ΑνεσίΑνεσί, Γαλλία - πόλεις με κανάλια

Πού βρίσκεται: Βόρεια των Γαλλικών Άλπεων.
Τι πρέπει να γνωρίζετε: Είναι μια μεσαιωνική πόλη που απλώνεται στις όχθες μιας λίμνης που περιβάλλεται από χιονισμένες βουνοκορφές. Η παλιά πόλη είναι άψογα διατηρημένη, με στενά λιθόστρωτα σοκάκια που αγκαλιάζουν τα γραφικά κανάλια. 
Αξίζει να επισκεφτείτε το Palais de l’Isle, μια κατοικία ενός λόρδου του 12ου αιώνα, πάνω σε ένα τριγωνικό νησί στον ποταμό Thiou, που σήμερα φιλοξενεί καλλιτεχνικές εκθέσεις. Η πόλη είναι επίσης ιδανική για ποδηλασία και πεζοπορία στα ορεινά δάση.

ΚασίΚασί Γαλλία

Πού βρίσκεται: Πρόκειται για ένα χωριό ανατολικά της Μασσαλίας στη νότια ακτή της Γαλλίας.
Τι πρέπει να γνωρίζετε: “Αυτός που έχει δει το Παρίσι, αλλά δεν έχει δει το Cassia, δεν έχει δει τίποτα”, είπε ο νομπελίστας συγγραφέας Frédéric Mistral. Είναι ένα γραφικό λιμάνι από παλά δρομάκια με καφέ και κτίρια του 16ου αιώνα, που απλώνεται σε μια παραλιακή έκταση. 
Η πόλη είναι το όνειρο κάθε λάτρη του κρασιού, με πολλούς αμπελώνες και μια από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες στην Ευρώπη: Το Calanque d’En-vau σηματοδοτεί το τέλος μιας νησίδας, με βράχους και γαλαζοπράσινα νερά.

L’Isle-sur-la-SorgueLisle sur la Sorgue, Γαλλία

Πού βρίσκεται: Πρόκειται για μια κοινότητα στον ποταμό Sorgue στην Προβηγκία, νοτιοανατολικά της Γαλλίας.
Τι πρέπει να γνωρίζετε: Η μικρή γοητευτική επαρχιακή πόλη χαρακτηρίζεται συχνά ως η “Βενετία της Γαλλίας” για τα κανάλια που στολίζουν τον ποταμό Sοrgue. Εξίσου μοναδικά είναι τα παλιά πλυσταριά που βρίσκονται στις όχθες των καναλιών. 
Η πόλη είναι γνωστή και για τα μαγαζιά με τις αντίκες και την εβδομαδιαία αγορά, τη μεγαλύτερη πλωτή αγορά μετά το Παρίσι. Επίσης, θα βρείτε τοπικά προϊόντα όπως κρέας, τυριά, φρέσκα καρύδια και φρεσκοψημένο ψωμί.

ΑμπουάζΑμπουάζ Γαλλία

Πού βρίσκεται: Είναι μια πανέμορφη παλιά πόλη στις όχθες του ποταμού Loire.
Τι πρέπει να γνωρίζετε: Ένα διαμάντι της κοιλάδας του Loire, είναι υπέροχο μέρος για να μείνετε σε ένα ονειρεμένο chateaux. 
Η πόλη είναι κρυμμένη δίπλα στον ποταμό Loire, με πράσινες πλατείες, πολυσύχναστες αγορές τροφίμων και κυριακάτικα πρωινά. 
Το πιο δημοφιλές αξιοθέατο είναι το Βασιλικό Κάστρο, που κυριαρχεί στον ουρανό, και οι υπέροχοι κήποι του από το 15ο αιώνα. 
Το έδαφος στο Chateau of Clos-Lucé, όπου ο Λεονάρντο ντα Βίντσι πέρασε τις τελευταίες του μέρες, έχει σημάδια με παραδείγματα από τις θαυμαστές του ανακαλύψεις.

ΚορσικήΚορσική Γαλλία

Πού βρίσκεται: Είναι ένα νησί 160 χμ από την ακτή της Γαλλικής Ριβιέρας.
Τι πρέπει να γνωρίζετε: Ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Honoré de Balzac περιέγραψε την Κορσική ως “ένα Γαλλικό νησί που λούζεται από τον Ιταλικό ήλιο”, λόγω της εγγύτητάς του στην Ιταλία (μόλις 82 χμ από την ακτή της Τοσκάνης).
Το νησί έχει τη δική του γλώσσα (Κορσικά) και πολιτισμό, με το φαγητό, το κρασί και τη μουσική να διαφέρει από την υπόλοιπη Γαλλία χάρη στην εξωτική της αύρα. 
Το τοπίο της είναι επίσης τρομερά ποικιλόμορφο, από παρθένες παραλίες μέχρι καταπληκτικές κοιλάδες με γραφικά χωριά και λαμπερές πόλεις. 
Το ultra chic Porto-Vecchio έχει Μαρίνα μα γιοτ πολλών εκατομμυρίων, καθώς και ψαγμένα καφέ, εστιατόρια και μπουτίκ γνωστών σχεδιαστών.
epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλία: 7 κρυμμένα σημεία που οι ντόπιοι δεν θέλουν να μάθετε!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 34172320203229666
item