Πάρος: 4 check in που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε! Πάρος: 4 check in που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πάρος: 4 check in που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε!

Πάρος: 4 check in που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε!

Η Πάρος, ανάμεσα στις πολλές φυσικές ομορφιές της αλλά και τα πολλά και ωραία μαγαζιά της, έχει κάποια σημεία που, όταν πας στο νησί, ένα check in σε αυτά πρέπει να το κάνεις!
Και αφού κάνετε το check in σε αυτά τα must σημεία… δείτε σε ποιες παραλίες της Πάρου πρέπει οπωσδήποτε να πάτε!
Αντιπροσωπευτική εκπρόσωπος των Κυκλάδων, γραφική, κατάλευκη σαν τα µάρµαρά της, συνονθύλευµα χρωµάτων και αισθήσεων, απλή και όµορφη, σαν το περίγραµµά της να είναι… ζωγραφισµένο, µε τον ήλιο, τον αέρα, τη θάλασσα και τις χρυσαφένιες αµµουδιές να τη χαϊδεύουν, γεµάτη παραδοσιακούς οικισµούς, εκπληκτικές παραλίες και φιλόξενους ανθρώπους, η Πάρος µαγεύει από την πρώτη στιγµή.

Παναγία ΕκατονταπυλιανήΠαναγία Εκατονταπυλιανή, Πάρος

Ένας από τους σηµαντικότερους ναούς της Χριστιανοσύνης, αποτελεί τόπο προσκυνήσεως αλλά και σπουδαίο αξιοθέατο, ύψιστης πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής και θρησκευτικής σηµασίας, µε εκατοντάδες επισκέπτες ετησίως, από όλο τον κόσµο. 
Χτίστηκε τον 4ο αι., ενώ η ονοµασία του προήλθε, σύµφωνα µε τον θρύλο, από την εξής φράση: «99 πόρτες έχει η Καταπολιανή. Η 100ή είναι κλειστή και δεν φαίνεται. Θα φανεί και θα ανοίξει, όταν οι Έλληνες πάρουν την Πόλη».

Φράγκικο ΚάστροΦράγκικο Κάστρο, Πάρος

Χτισµένο στο ψηλότερο σηµείο της Παροικιάς το 1260 από τον Βενετό Δούκα της Νάξου, το Φράγκικο Κάστρο κλέβει τις εντυπώσεις των επισκεπτών, χάρη στην εντυπωσιακή, πανοραµική θέα που προσφέρει. 
Αποτελείται από κοµµάτια αρχαίων ναών, ενώ σκοπός της δηµιουργίας του ήταν η προστασία του νησιού από τις πειρατικές επιθέσεις. Μια βόλτα θα σας µαγέψει!

H κοιλάδα µε τις πεταλούδεςH κοιλάδα µε τις πεταλούδες, Πάρος

Μόλις 4 χλµ. νοτιοδυτικά της Παροικιάς βρίσκεται η Κοιλάδα µε τις Πεταλούδες. Πρόκειται για έναν καταπράσινο, σχεδόν απόκοσµο, βιότοπο µε µία µικρή πηγή, που καλύπτεται από πυκνή βλάστηση. 
Σε αυτόν τον «επίγειο παράδεισο», χιλιάδες πεταλούδες (µεταξύ των οποίων και η πεταλούδα Tiger moth, για την οποία αποτελεί ιδανικό χώρο) καλύπτουν τους κορµούς των δέντρων! 
Οι πεταλούδες µαζεύονται στη συγκεκριµένη περιοχή τον Ιούνιο και «εξαφανίζονται» τον Αύγουστο. (Τ. 2284091211 – 2284091554, www.parosbutterflies.gr)

Ενετικό ΚάστροΕνετικό Κάστρο, Πάρος

To στολίδι του νησιού εδρεύει στο λιµάνι της Νάουσας. Χτίστηκε από τη δυναστεία των Σοµµαρίπα, ως οχυρωµατικό οικοδόµηµα, κατά τον 15ο αιώνα, µε σκοπό την προστασία από πειρατικές επιθέσεις του λιµανιού, στο οποίο άραζαν τα εµπορικά πλοία. 
Αν και το παρατήριό του είναι µισοβυθισµένο, εντούτοις παραµένει ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο, µε φόντο το µπλε της θάλασσας!
Πηγή: The Gold Book of Paros
epirusblog.gr
5 of 5
Πάρος: 4 check in που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7362142402126648376
Σχόλια
item