3 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τη ζωή σου! 3 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τη ζωή σου! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

3 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τη ζωή σου!

3 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τη ζωή σου!
Στην καθημερινότητά μας, πολλές φορές, κάνουμε κάποια λάθη που εκείνη τη στιγμή δε συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικά είναι και πόσο μπορούν να μας επηρεάσουν. Κι έτσι συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε μέχρι που μας γίνεται τρόπος ζωής.
Αρκεί όμως να τα πάρουμε χαμπάρι και να αποφασίσουμε ότι θα σταματήσουμε να πράττουμε με αυτόν τον τρόπο, για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.
1. Δίνεις υπερβολική σημασία στη γνώμη των άλλων
Συνήθως ξεκινάει από πολύ απλά πράγματα, όπως το να προσαρμόσεις τα γούστα σου και το στυλ σου έτσι ώστε να γίνεσαι αρεστός/η στους άλλους, επειδή κάποιος, κάπου, κάποτε σου την είπε γι΄αυτά και κατέληξες να ντρέπεσαι γι’ αυτό που είσαι.
Και σε πήρε η μπάλα… Προσάρμοσες όλο σου το είναι, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις ώστε να είναι «αποδεκτές». Βαθιά μέσα σου όμως, αισθάνεσαι ευτυχισμένος;
2. Φοβάσαι να κάνεις τη δουλειά που θες
Αχ τι βάσανο κι αυτό… Αλλά το καταλαβαίνω!
Μεγαλώσαμε σε μια εποχή που οι γονείς κι οι συγγενείς μας πιπίλησαν το μυαλό για το ποιες είναι οι «καλές και σίγουρες» δουλειές. Κι έτσι θεωρήσαμε πως μόνο αν κινηθούμε επαγγελματικά προς αυτή την κατεύθυνση θα ήμασταν ασφαλείς και καταξιωμένοι.
Πέρα όμως ότι τα πέντε-έξι επαγγέλματα αυτά, υπερκορέστηκαν πολύ γρήγορα (πόσους δικηγόρους, οικονομολόγους και γιατρούς να αντέξει αυτή η χώρα;), πολλοί έμειναν με απωθημένα.
Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις μια νέα αρχή! Να το θυμάσαι αυτό!
3. Έκανες τα όνειρά των άλλων, δικά σου
Το τι θέλει να κάνει ο καθένας στη ζωή του είναι καθαρά και μόνο προσωπική του υπόθεση. Δεν αφορά και δεν πρέπει να αφορά, κανέναν άλλον.
Μπορεί το όνειρο της ζωής σου να είναι να ζεις σε μία φάρμα στο πουθενά, να πάρεις ένα backpack και να γυρίσεις τον κόσμο, να παίζεις στο μετρό του Παρισιού ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Μην αφήσεις κανέναν να στο στερήσει αυτό. Οι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται, θα σταθούν δίπλα σου. Να είσαι σίγουρος!
epirusblog.gr
5 of 5
3 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τη ζωή σου!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1624672291094048657
Σχόλια
item