Θεσπρωτία: Στο 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα συμμετείχαν οι Σαρακατσαναίοι της Θεσπρωτίας Θεσπρωτία: Στο 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα συμμετείχαν οι Σαρακατσαναίοι της Θεσπρωτίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Στο 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα συμμετείχαν οι Σαρακατσαναίοι της Θεσπρωτίας

Θεσπρωτία: Στο 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα συμμετείχαν οι Σαρακατσαναίοι της Θεσπρωτίας
Στο 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα, συμμετείχαν οι Σαρακατσαναίοι της Θεσπρωτίας στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, σε υψόμετρο 1150 μέτρων.

Πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση παραδοσιακών σαρακατσάνικων παιχνιδιών, στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος του ανταμώματος, που ήταν «Παιδί – Παιχνίδι – Παιδεία-Πολιτισμός». 

Όπως τόνισε  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων  Γιώργος Μουτσιάνας, "όλοι ξέρουμε πως η ζωή δεν είναι παιχνίδι, το παιχνίδι όμως είναι ζωή. Άλλωστε παιδί και παιχνίδι είναι έννοιες αλληλένδετες. Και αναντίρρητα το παραδοσιακό παιχνίδι υπερτερεί έναντι του ψηφιακού». 

Επίσης παρουσιάστηκαν Σαρακατσάνικα αθλήματα, χορός γερόντων, χοροί από τα χορευτικά τμήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ο τρανός χορός. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε το 8ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας – Σαρακατσάνικου Τραγουδιού , όπως και τουρνουά ποδοσφαίρου. 

Και για 4η συνεχόμενη χρονιά: «Το Βιωματικό Καρακόλι-Καραβάνι της Σαρακατσάνικης Ζωής» (με την συμμετοχή των ενδιαφερομένων που ήθελαν να ζήσουν μοναδικές στιγμές), το οποίο είχε αφετηρία το παρεκκλήσι της Αγίας Κυριακής Περτουλίου, και τόπο προορισμού τον χώρο του Ανταμώματος στα Περτουλιώτικα Λειβάδια όπου κόνεψαν οι συμμετέχοντες και στήθηκαν οι τσατούρες (πρόχειρες κατασκευές). 

Ακόμη με μεγάλη συμμετοχή και κέφι έγινε το καθιερωμένο Σαρακατσάνικο γλέντι. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Στο 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα συμμετείχαν οι Σαρακατσαναίοι της Θεσπρωτίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2589802404121532115
Σχόλια
item