Πρέβεζα: «Το τάβλι» με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 25 Ιουλίου Πρέβεζα: «Το τάβλι» με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 25 Ιουλίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: «Το τάβλι» με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 25 Ιουλίου

Πρέβεζα: «Το τάβλι» με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 25 Ιουλίου

«Το τάβλι» με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 25 Ιουλίου

Την κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι» με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, θα παρουσιάσει στην Πρέβεζα το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης την Πέμπτη 25 Ιουλίου και ώρα 9.15μ.μ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος». 

Μια κωμωδία που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή». 

Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους.

Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. 

Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. 

Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.

Το Τάβλι είναι έργο προφητικό και για αυτό πάντα επίκαιρο, πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία. 

Τιμές εισιτηρίων : 12 € και 10 € (φοιτητικό-άνεργοι – ΑΜΕΑ)
Προπώληση εισιτηρίων : VIVA.GR
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Το τάβλι» με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 25 Ιουλίου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1255328982872418657
Σχόλια
item