Πρώτη κατοικία: «Ράλι» δανειοληπτών με 2.500 αιτήσεις στην πρεμιέρα -Πότε βγαίνει η απάντηση [βίντεο]

Πρώτη κατοικία: «Ράλι» δανειοληπτών με 2.500 αιτήσεις στην πρεμιέρα -Πότε βγαίνει η απάντηση [βίντεο]

Περισσότερες από 2.500 δηλώσεις «κόκκινων» δανειοληπτών υποβλήθηκαν κατά την πρεμιέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αυτό υποστήριξε ο κ. Φώτης Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, σημειώνοντας ότι παρά το αυξημένο ενδιαφέρον των «κόκκινων» δανειοληπτών, ήδη από την πρώτη ημέρα, «εν τέλει δεν είχαμε κάποιο τεχνικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο OpenTV ο κ. Κουρμούσης, «η αίτηση ολοκληρώνεται μετά από μια εβδομάδα, για να έρθουν όλα τα στοιχεία αυτόματα ώστε ο πολίτης να μη χρειάζεται να μαζεύει χαρτιά.

Το μόνο που χρειάζεται να έχει είναι το πιστοποιητικό βαρών από το Υποθηκοφυλακείο. Ολα τα υπόλοιπα θα τα βρει μέσα στην πλατφόρμα».

Ο κ. Κουρμούσης υποστήριξε πάντως ότι για να εξασφαλιστεί ότι η δήλωση στην πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία θα γίνει σωστά «χρειάζεται η συμβολή ενός δικηγόρου».

Προστασία πρώτης κατοικίας: Σε χρόνο - «εξπρές» ο έλεγχος της αίτησης
Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της αίτησης για την πρώτη κατοικία ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους εξήγησε ότι η απάντηση «για το αν θα είναι κάποιος επιλέξιμος ή όχι δίνεται σε 7 ημέρες.

Εφόσον είναι επιλέξιμος, τότε μέσα σε ένα μήνα η τράπεζα δίνει πίσω τη λύση ρύθμισης που προβλέπει ο νόμος. Δηλαδή 25 χρόνια εξόφληση, 2% επιτόκιο και διαγραφή του υπόλοιπου δανείου που ξεπερνά την αξία του σπιτιού.

Επίσης, από την πρώτη στιγμή, ο επιλέξιμος θα γνωρίζει το ύψος της επιδότησης που θα πάρει από το κράτος» τόνισε ο Φώτης Κουρμούσης.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραμείνει σε λειτουργία για έξι μήνες, μέχρι τα τέλη του 2019.

Σε αυτό το διάστημα εκτιμάται ότι θα γίνουν 180.000 αιτήσεις από «κόκκινους» δανειολήπτες, με τους 50.000 εξ αυτών να αφορούν σε μικρά επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία.

Ολα όσα υποστήριξε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης:

epirusblog.gr
5 of 5
Πρώτη κατοικία: «Ράλι» δανειοληπτών με 2.500 αιτήσεις στην πρεμιέρα -Πότε βγαίνει η απάντηση [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1889016999760251278
item