Φωτιά σε υποβρύχιο στη Ρωσία -14 νεκροί! Φωτιά σε υποβρύχιο στη Ρωσία -14 νεκροί! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φωτιά σε υποβρύχιο στη Ρωσία -14 νεκροί!

Ρωσικό υποβρύχιο

Πυρκαγιά σε υποβρύχιο είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 14 άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας.

Συνολικά 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ερευνητικό υποβρύχιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η φωτιά ξέσπασε ενώ το υποβρύχιο βρισκόταν σε ρωσικά χωρικά ύδατα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες Δευτέρα 1 Ιουλίου, ωστόσο έγινε γνωστό σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: «Την 1η Ιουλίου, ξέσπασε μια πυρκαγιά στα ρωσικά χωρικά ύδατα σε ένα υποβρύχιο σκάφος σχεδιασμένο να μελετήσει κοντά στον βυθό και τον πυθμένα του Παγκόσμιου Ωκεανού προς το συμφέρον του ρωσικού ναυτικού.

Δεκατέσσερις ναύτες πέθαναν ως αποτέλεσμα της δηλητηρίασης από αέριο καύσης», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το περιστατικό συνέβη ενώ το ερευνητικό βαθυσκάφος βρισκόταν στην Θάλασσα του Μπάρεντς. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου του 2000, στη θάλασσα του Μπάρεντς, είχε βυθιστεί αύτανδρο το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Κουρσκ, με 118 άτομα πλήρωμα.

epirusblog.gr
5 of 5
Φωτιά σε υποβρύχιο στη Ρωσία -14 νεκροί!
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6868814925939466956
Σχόλια
item