Ρύθμιση 120 δόσεων: «Κούρεμα» έως και 8% στη συνολική οφειλή φέρνει η αλλαγή στα επιτόκια Ρύθμιση 120 δόσεων: «Κούρεμα» έως και 8% στη συνολική οφειλή φέρνει η αλλαγή στα επιτόκια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ρύθμιση 120 δόσεων: «Κούρεμα» έως και 8% στη συνολική οφειλή φέρνει η αλλαγή στα επιτόκια

Ρύθμιση 120 δόσεων: «Κούρεμα» έως και 8% στη συνολική οφειλή φέρνει η αλλαγή στα επιτόκια

Σημαντικές τροποποιήσεις στη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις αναμένεται να φέρει το πολυνομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.

Οι αλλαγές στις 120 δόσεις θα περιληφθούν στο ίδιο πολυνομοσχέδιο που θα φέρει ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ αλλά και την πολυσυζητημένη διάταξη για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η ομάδα του Χρήστου Σταϊκούρα, ωστόσο, ετοίμασε μια βελτιωτική «ένεση» για τη ρύθμιση 120 δόσεων. 

Σύμφωνα με τη διάταξη που θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο, το επιτόκιο των δόσεων -στη ρύθμιση 120 δόσεων- θα πέσει από το 5% στο 3% για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία -όπως είχε συμβεί και με τις οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.

120 δόσεις: Οφελος έως και 8% από τη μείωση του επιτοκίου
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας -που μίλησε εκτενώς και για τις ευνοϊκές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ- υποστήριξε ότι με τη μείωση του επιτοκίου στις 120 δόσεις θα αποφευχθεί η μεγάλη επιβάρυνση του οφειλέτη.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3%, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο τελικό ποσό που θα πληρώσει ο οφειλέτες. Οπως αναφέρει το «Εθνος», στην περίπτωση της 10ετίας (πλήρες «πακέτο» 120 δόσεων) το όφελος θα είναι από 7% έως 8%.

Να σημειωθεί ότι το ΥΠΟΙΚ μείωσε την ελάχιστη μηνιαία δόση (των 120 δόσεων) από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ, με συνέπεια να δίνεται η δυνατότητα αύξησης των δόσεων, ενθάρρυνσης της συνέπειας και ανακούφισης των οφειλετών.

epirusblog.gr
5 of 5
Ρύθμιση 120 δόσεων: «Κούρεμα» έως και 8% στη συνολική οφειλή φέρνει η αλλαγή στα επιτόκια
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1885596761187741695
Σχόλια
item