Παραιτήθηκε από την ηγεσία του SPD η Αντρέα Νάλες

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του SPD η Αντρέα Νάλες

Την παραίτησή της από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) υπέβαλε και επισήμως η Αντρέα Νάλες, όπως ανακοίνωσε η ίδια αποχωρώντας από το κτίριο «Βίλι Μπραντ», στο Βερολίνο.

Η τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από την Πρωθυπουργό του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας Μανουέλα Σβέσιγκ, την Πρωθυπουργό της Ρηνανίας-Βεστφαλίας Μάλου Ντράιερ και τον επικεφαλής του SPD στην Εσση Τόρστεν Σέφερ-Γκιμπελ, η οποία θα διαχειριστεί τις διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού, θα οδηγήσει το κόμμα στην επόμενη συνεδρίαση του Προεδρείου σε τρεις εβδομάδες. 

Σε αυτή την συνεδρίαση θα πρέπει να αποφασιστεί η εκλογή της νέας ηγεσίας. Το επόμενο Συνέδριο του SPD ήταν προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα επισπευσθεί.

Τα ηνία προσωρινά ο Ρολφ Μούτσενιχ
Αντιθέτως, η εκλογή νέου επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την οποία η κυρία Νάλες είχε προγραμματίσει για την Τρίτη (04/06), ακυρώθηκε και μεταβατικά την ευθύνη αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρός της Ρολφ Μούτσενιχ.

«Καθαρή δήλωση» των προθέσεών τους σε ό,τι αφορά το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού ζήτησε σήμερα από τους Σοσιαλδημοκράτες και ο επικεφαλής του μικρότερου εταίρου, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Μάρκους Σέντερ. «Το SPD θα πρέπει να δώσει ένα καθαρό σήμα - είτε είναι ένα "ναι" είτε ένα "ναι μεν, αλλά" είτε ένα "απολύτως όχι". 

Υπάρχουν ακόμη αρκετά που πρέπει να καταφέρουμε μαζί», δήλωσε ο κ. Σέντερ, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «δεν θα γίνουν εκπτώσεις» για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ούτε καθημερινές υποχωρήσεις λόγω της κατάστασής του.

epirusblog.gr
5 of 5
Παραιτήθηκε από την ηγεσία του SPD η Αντρέα Νάλες
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 998676537352176585
item