Οι συμβουλές του Τραμπ για το Brexit: Μην πληρώσετε τον «λογαριασμό»

Οι συμβουλές του Τραμπ για το Brexit: Μην πληρώσετε τον «λογαριασμό»

Τις δικές του συμβουλές για τις συνομιλίες με την ΕΕ για το Brexit, έδωσε στους Βρετανούς πολιτικούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μόλις μια η μέρα πριν από την επίσημη επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο Τραμπ δήλωσε ότι η Βρετανία πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τις 39 δισεκατομμύρια λίρες του λογαριασμού διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εγκαταλείψει τις συνομιλίες για το Brexit, αν οι Βρυξέλες δεν δώσουν στο Λονδίνο αυτό που επιθυμεί.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Sun, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του στον Μπόρις Τζόνσον για την ηγεσία των Συντηρητικών ως τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας. «Νομίζω ότι ο Μπόρις θα έκανε πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικός», είπε χαρακτηριστικά.

Τραμπ για Φάρατζ: Μ’ αρέσει πολύ ο Νάιτζελ, έχει πολλά να προσφέρει
Σε άλλη συνέντευξή του, στους Times, ο Ντόναλντ Τραμπ -που τα «έβαλε» και με τη Μέγκαν Μαρκλ- εξέφρασε τον σεβασμό του προς τους σκληρούς ευρωσκεπτικιστές της Βρετανίας, όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι θα είναι λάθος για τους Συντηρητικούς να μην εμπλέξουν τον Φάρατζ στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε το Kόμμα του Brexit στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαίου.

«Μ' αρέσει πολύ ο Νάιτζελ. Έχει πολλά να προσφέρει - είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος», είπε ο Τραμπ και προσέθεσε: «Δεν θα τον φέρουν στις συνομιλίες, αλλά σκεφτείτε πόσο καλό αποτέλεσμα θα είχαν, αν το έκαναν. Απλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμη».

Τζέρεμι Κόρμπιν: «Απαράδεκτη παρέμβαση» η στήριξη Τραμπ στον Τζόνσον
Αναφορικά με τον λογαριασμό διαζυγίου του Brexit, ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι «αν ήμουν στη θέση τους, δεν θα πλήρωνα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό».

Επίσης ανέφερε ότι θα χρειαζόταν να… γνωρίσει τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προτού εξουσιοδοτήσει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να κοινοποιήσουν τις πλέον ευαίσθητες μυστικές πληροφορίες με μια αριστερή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Κόρμπιν χαρακτήρισε την ανοιχτή στήριξη του Τραμπ στον Τζόνσον ως μια «απαράδεκτη παρέμβαση» στις υποθέσεις της Βρετανίας. 

«Η απόπειρα του προέδρου Τραμπ να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας αποτελεί μια απόλυτα απαράδεκτη παρέμβαση στη δημοκρατία της χώρας μας», τόνισε νωρίτερα το Σάββατο ο Κόρμπιν.
epirusblog.gr
5 of 5
Οι συμβουλές του Τραμπ για το Brexit: Μην πληρώσετε τον «λογαριασμό»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3923750924890381522
item