Άρτα: «ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» Άρτα: «ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: «ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ»

Άρτα: «ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ»
«Ήθος, Μυαλό, Θάρρος, Αισιοδοξία» αποτελούν τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του Ομίλου τσέτη
«Τις τιμήσαμε και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Μάθαμε καί τί θα πει ευ επιχειρείν», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑ Νίκος Μπανταλούκας, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, «ένα παράδειγμα για το ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – για το ίδρυμα ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ», κατά την οποία έγινε η απονομή του Αγραφειώτειου  Βραβείου, στις κυρίες Σόνια, Ειρήνη και Ιουλία Τσέτη, συνεχιστών της λαμπρής επιχειρηματικής και κοινωνικής δραστηριότητας του επιφανούς Κλέωνος Τσέτη.
Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου, στην αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ, συντόνισε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Ιουλία Τσέτση Φαρμακοποιός MCs CEO ΟΦΕΤ, η οποία τόνισε με έμφαση πως «για να κάνει σήμερα πραγματικά τη διαφορά μια επιχείρηση πρέπει να τολμήσει να αναζητήσει το φαινομενικά ανέφικτο, να επιλέξει το παράδοξο και να δίνει μ’ αυτό μία διαρκή μάχη με ΉθοςΜυαλόΘάρροςΑισιοδοξία».
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ Νίκος Μπανταλούκας, ο οποίος επεσήμανε πως ο αείμνηστος Κλέων Τσέτης, με την επιχειρηματική του πορείας, αλλά και με την κοινωνική του ευαισθησία τίμησε την Άρτα και την ίδια πορεία συνεχίζουν οι κόρες του Ιουλία και Ειρήνη, που συνεχίζουν την εκπληκτική πορεία της εταιρείας που ίδρυσε, με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερα συγκινημένη έλαβε το λόγο η κα Ιουλία Τσέτη, η οποία τονίσε: «Νοιώθω μεγάλη χαρά, ικανοποίηση αλλά και σεβασμό, που βρίσκομαι κοντά σας σήμερα στην τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία τιμά την υγιή επιχειρηματικότητα και το ευ επιχειρείν».
Αναφερόμενη στο «ευ επιχειρείν» η εκπρόσωπος του Ομίλου επεσήμανε: 
«Και πρέπει να σας πω ότι για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Τσέτη το ευ επιχειρείν είναι καταγεγραμμένο στο DNA του, αποτελεί δεύτερη φύση, από την εποχή που ξεκινούσε ο αείμνηστος Κλέωνας Τσέτης το δύσκολο, αλλά τόσο καρποφόρο ερευνητικό και επιχειρηματικό του έργο στο πεδίο του φαρμάκου.
Το ευ επιχειρείν αποτελεί αντικείμενο πλείστων μελετών και συζητήσεων ώστε να βρούμε πώς ορίζεται, πώς υλοποιείται, τι οφέλη αποκομίζουν οι επιχειρήσεις από αυτό. Όλα αυτά είναι ωραία, κινδυνεύουν όμως να σε απομακρύνουν από την ουσία. 
Και η ουσία, κυρίες και κύριοι, είναι ότι το ευ επιχειρείν ξεκινά από το απλό, το ανθρώπινο νοιάξιμο γι’ αυτούς που απασχολείς στην επιχείρησή σου, είτε ως εργαζομένους είτε ως συνεργάτες, και μετατρέπεται σιγά σιγά σε μια βαριά ευθύνη να δημιουργήσεις για αυτούς ένα επιχειρησιακό περιβάλλον ασφαλές και βιώσιμο, ένα επιχειρησιακό περιβάλλον που θα δώσει δουλειά στα παιδιά του, έναν πλανήτη άξιο να ζεις πάνω του, μια κοινωνία με αξίες και ηθική.
Μετατρέπεται σε ευθύνη  να εκπαιδεύεις τους ανθρώπους, να χτίζεις ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχει, αυτή την κουλτούρα της ευθύνης για το αύριο, την κουλτούρα της προστασίας του περιβάλλοντος, την κουλτούρα του εθελοντισμού, του να αντιμετωπίζουν τη δουλειά τους και το περιβάλλον γύρω τους με λογική, με πάθος και με ήθος, όπως δίδασκε ο Αριστοτέλης. Να τους εκπαιδεύεις με λόγια και με προσωπικό παράδειγμα.
Κι αυτό ακριβώς είναι το χρέος του σύγχρονου επιχειρηματία, κυρίες και κύριοι. Να ξεφύγει από τον εγωκεντρισμό του και να αντιληφθεί ότι η επιχείρησή του ανήκει στους ανθρώπους που απασχολεί, απέναντι στους οποίους οφείλει να δημιουργεί πρότυπα και παραδείγματα προς μίμηση Αυτό πιστεύω κι αυτό προσπαθώ να κάνω πράξη στον Όμιλο».
Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Κατ’ αρχάς να δείξω στο παλιό το σεβασμό που του πρέπει, μέσα από μια αμφιδέξια προσέγγιση του τρόπου που διοικούμε, η οποία μας επιτρέπει να δείχνουμε έμπρακτα τη «συνέχεια», την «εξέλιξη», την «αειφορία» και
•Να φέρνουμε κοντά το παλιό με το νέο
•Να διαμορφώνουμε ένα κλίμα δημιουργικότητας
•Να διατηρούμε τις εργασιακές σχέσεις σε πλήρη αρμονία
•Να ισορροπούμε τις διαφορές
•Να αξιοποιούμε τις συγκρούσεις
•Να κερδίζουμε το μέγιστο δυνατό από το παλιό και το νέο
Προσπαθούμε, επίσης, να καλλιεργήσουμε στους ανθρώπους μας αυτή την κουλτούρα
•Εφαρμόζοντας με συνοχή και συνέχεια μια στρατηγική για τους εργαζόμενους που έχει το σύνθημα ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
•διδάσκοντάς τους τις εταιρικές μας αξίες, το TÈLEIA (που προκύπτει από τις λέξεις teamwork, ethos, learning, Excellence, Innovation, Accountability, δηλαδή από τις αξίες της ομαδικότητας, του ήθους, της γνώσης, της αριστείας, της καινοτομίας και πάνω από όλα την ευθύνη
•υλοποιώντας μια σαφή και πλούσια στρατηγική για την εταιρική κοινωνική ευθύνη με σύνθημα U&I CARE, εσύ κι εγώ νοιαζόμαστε
•υποστηρίζοντας την τράπεζα αίματος των εθελοντών αιμοδοτών του ομίλου μας, τη ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ
gαναπτύσσοντας ΝΕΕΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ που βασίζονται στην αμοιβαία προστιθέμενη αξία, προάγουν το ηθικό επιχειρείν και παράγουν καινοτομία και, παράλληλα, διατηρώντας μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με εκείνους τους συνεργάτες μας που μοιράζονται μαζί μας τις αξίες μας και την ιστορία μας, βοηθώντας τους, όταν χρειάζεται, να γίνουν καλύτεροι
gαριστεύοντας και κερδίζοντας πλείστες όσες διακρίσεις για την επιχειρηματική αριστεία και το υπεύθυνο management, από διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς, που τονώνουν την περηφάνεια και διδάσκουν το εύ αγωνίζεσαι
gπροσλαμβάνοντας – χωρίς καμία διάκριση με βάση το φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα, τη διαφορετικότητα – άτομα ΙΚΑΝΑ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΑ και με νέες γνώσεις και δεξιότητες, που με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ να μπορούν να υποστηρίζουν την αναπτυξιακή μας στρατηγική
gστηρίζοντας τη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ και συνεισφέροντας ώστε το brain drain να μετατραπεί σε BRAIN GAIN μέσα από το Ίδρυμα «Κλέων Τσέτης»
gυλοποιώντας έναν μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων που μέσα από την έρευνα διερευνούν και προετοιμάζουν τις συνθήκες για καλύτερη ποιότητα ζωής σήμερα και στο μέλλον
gστηρίζοντας το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ των Ηνωμένων Εθνών και προασπίζοντας ενεργά τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που τα Ηνωμένα Έθνη έχουν θέσει
gΥλοποιώντας ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίες και νέες προοπτικές ανάπτυξης, που θωρακίζουν τον Όμιλο και τους ανθρώπους του, όπως η UNI HERBO που προανήγγειλα εδώ στον τόπο μας, την Άρτα
Έμφαση στον άνθρωπο…
Την σταθερή επιλογή του ομίλου, να έχει σε κάθε προσπάθειά του επίκεντρο τον άνθρωπο, ανέλυσε στην συνέχεια η κα Τσέτη, για να τονίσει:
«Έχω τονίσει πολλές φορές, ότι τα τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής ύφεσης, ο Έλληνας έπεσε θύμα κακοποίησης και προσβολών, και η αρνητική προβολή της χώρας μας με πίκραινε και με προβλημάτιζε εντονότατα. «Δεν άντεχα τη διάκριση και τη μομφή των ξένων για το ελληνικό επιχειρείν. 
Το γεγονός αυτό, με κινητοποίησε, με αποτέλεσμα στα πιο δύσκολα και πέτρινα χρόνια, να ξεκινήσω ένα μεγάλο επενδυτικό έργο, μία τεράστια βιοκλιματική μονάδα στην Κηφισιά, η οποία σήμερα μας δικαιώνει και κάνει πράξη την έννοια της ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων.
Η προσωπική µου άποψη είναι πως ένας πετυχημένος επιχειρηματικός βίος συνοδεύεται από την ηθική υποχρέωση της υλοποίησης επενδύσεων. 
Η φιλοσοφία µου είναι πως «το χρήμα πρέπει να επιστρέφει στον τόπο που παράγεται» και αυτό είναι κάτι που οφείλουν να έχουν πάντα κατά νου όλοι οι επιχειρηματίες, μικροί, ή μεγάλοι. Σε μία δύσκολη στιγμή, οι επιχειρήσεις πρέπει να στηρίζουν το κράτος και την απασχόληση.
Για να το κάνεις όμως αυτό πρέπει να το θέλεις! Η κορυφή θέλει αρετή και τόλμη. Και θέλει κι άλλες κορυφές για να συναγωνίζεται και να ανεβάζει τον πήχη ολοένα και πιο ψηλά.
Δυστυχώς, όμως, ο δρόμος προς την κορυφή δεν είναι εύκολος και δεν είναι γρήγορος.
Θέλει πείσμα, Θέλει επιμονή, Θέλει ένα ισχυρό σύστημα αξιών που θα σε κάνει να αντιστέκεσαι στις σειρήνες που σου δείχνουν τον παράδρομο και όχι το δρόμο.
Θέλει ένα νομοθετικό πλαίσιο ξεκάθαρο, που να εφαρμόζεται ισότιμα προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να ενθαρρύνεται ο υγιής ανταγωνισμός και να αποθαρρύνονται τα παραστρατήματα,
Θέλει διαφάνεια, ώστε να μην επιτρέπεται σε φαινόμενα διαφθοράς να εξαπλώνονται, όπως το pharma gate που ζήσαμε στη φαρμακευτική αγορά, όπως τα, δυστυχώς, πολυάριθμα κακά παραδείγματα παρανομίας που δημιουργήθηκαν ακόμη και μέσα στα σπίτια μας, πόσο μάλλον στις επιχειρήσεις της χώρας μας και διεθνώς.
Θέλει να μη θυσιάζει ο επιχειρηματίας την ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ του στο όνομα του γρήγορου, εύκολου και φτηνού κέρδους.
Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,
Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρη: να προχωρήσουμε μπροστά ως μία μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια με στόχο να κατακτήσουμε νέες διεθνείς αγορές και μία παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα.
Οφείλουμε να δουλέψουμε με στόχο-προσήλωση και όραμα για ανάπτυξη, κοινωνική ευημερία, ισότητα, μέσα από το πρίσμα του ευ επιχειρείν, των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών δηλαδή, που σέβονται όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά κυρίως τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές τους, τους εταίρους τους, τους ανταγωνιστές τους και την κοινωνία.
Για να κάνει σήμερα πραγματικά τη διαφορά μια επιχείρηση πρέπει να τολμήσει να αναζητήσει το φαινομενικά ανέφικτο, να επιλέξει το παράδοξο και να δίνει μ’ αυτό μία διαρκή μάχη με ΉθοςΜυαλόΘάρροςΑισιοδοξία.
Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΝΤΑΛΟΥΚΑ
Κυρίες και κύριοι
Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή ταυτόχρονα να σας καλωσορίσω στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του συλλόγου μας στην εκδήλωση αυτή  που σκοπό έχει να τιμήσει τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη και, ιδιαιτέρως τον ιδρυτή του και διαπρεπή αρτινό ευπατρίδη, Κλέωνα Τσέτη.
Στα 120 και πλέον χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, ο ΣΚΟΥΦΑΣ έχει αποδείξει ότι στόχος του είναι να προάγει τον πολιτισμό, όχι μόνο ως στείρα αναπαραγωγή παραδοσιακών στοιχείων και εθίμων του παρελθόντος, κάτι οπωσδήποτε σημαντικό, αλλά ως δείγμα ανεπτυγμένου και ανθρωπιστικού τρόπου ζωής στο παρόν, κάτι σαφέστατα σημαντικότερο και πολύ πιο ουσιαστικό.
Με το βάρος αυτής της κληρονομιάς  λοιπόν, ας μου επιτραπεί να πω ότι ο ΣΚΟΥΦΑΣ δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί μια σύγχρονη επιχειρηματική μονάδα με ανθρωπιστικές καταβολές και στόχους, από τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, για να στηρίξει την εκδήλωση με τίτλο «Ένα παράδειγμα του ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ».
Είναι επίσης μεγάλη μας χαρά να παραδώσουμε στις κυρίες Σόνια, Ειρήνη και Ιουλία Τσέτη, συνεχίστριες της λαμπρής επιχειρηματικής και κοινωνικής δραστηριότητας του επιφανούς Κλέωνος Τσέτη, το Αγραφιώτειο βραβείο.
Τις ευχαριστούμε για την παρουσία τους εδώ, και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα Ιουλία Τσέτη που ανέλαβε την εισήγηση της εκδήλωσης και τον καθηγητή Ιατρικής κ. Γεώργιο Κολιό που ασμένως  δέχτηκε να συντονίσει την εκδήλωση. Τέλος, ευχαριστούμε και όλους εσάς για την παρουσία σας εδώ και ελπίζουμε να έχετε  μια ευχάριστη βραδιά.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: «ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1971278436651138195
Σχόλια
item