Γιάννενα: Έργα αναβάθμισης στη Ζωσιμαία Ακαδημία Γιάννενα: Έργα αναβάθμισης στη Ζωσιμαία Ακαδημία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έργα αναβάθμισης στη Ζωσιμαία Ακαδημία

Γιάννενα: Έργα αναβάθμισης στη Ζωσιμαία Ακαδημία
Έργα αναβάθμισης σε γειτονιές και κυρίως την ανάπλαση του χώρου της Ζωσιμαίας Ακαδημίας περιλαμβάνουν οι αποφάσεις για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργασίας Ελλάδας και Αλβανίας.
Στις 20 και 21 Ιουνίου συνεδρίασε στο Μπεράτι της Αλβανίας η 5η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020».
Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η έγκριση χρηματοδότησης των προτάσεων, για επιλέξιμα έργα, που υποβλήθηκαν, στο πλαίσιο σχετικής  πρόσκλησης.
Στον άξονα προτεραιότητας «Αύξηση της Ενεργειακής Απόδοσης με την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας", εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση έξι έργα ανάμεσα στα οποία είναι και το έργο με την ονομασία "G.A.M.E.S – Greece Albania Mobilization towards sustainable Energy for Students", συνολικού προϋπολογισμού 1.624.750 €.
Επικεφαλής Εταίρος του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και οι υπόλοιποι εταίροι είναι το Κέντρο Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και ο Εθνικός Οργανισμός Φυσικών Πόρων της Αλβανίας.
Στο αντικείμενο του έργου αυτού είναι που περιλαμβάνονται οι παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα της  πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όπως η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με κατασκευή αθλοπαιδιών με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον καθώς και δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης. 
Η πρόταση υποβλήθηκε μετά από σχετική  μέσω προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου με τον Δήμο Ιωαννιτών και τα Αγαθοεργά Καταστήματα της Μητρόπολης Ιωαννίνων.
Αναλυτικότερα οι δράσεις του Έργου περιλαμβάνουν:
•Κατασκευή 3 νέων γηπέδων Basketball.
•Κατασκευή 2 νέων γηπέδων Volleyball.
•Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5.
•Ανακαίνιση δαπεδοστρώσεων του αύλειου χώρου με χυτά δάπεδα ειδικών προδιαγραφών.
•Μια παιδική χαρά νηπίων και ΑΜΕΑ.
•Διαμόρφωση σημείων ανάπαυλας/σκίασης με προσθήκη αστικού εξοπλισμού.
•Εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο.
•Αντικατάσταση εσωτερικού φωτισμού στα κτήρια με αντίστοιχο τεχνολογίας LED για την Εξοικονόμηση Ενέργεια.
•Δημιουργία Βιωματικού Εργαστηρίου με στόχο την Εκπαίδευση και Εξοικείωση των Μαθητών σε Θέματα Ευαισθητοποίησης Αειφόρου Ενεργειακής Διαχείρισης.
Η ακριβής χωροθέτηση των γηπέδων και ο προσδιορισμός των ειδικών τεχνικών προδιαγραφών που αποτελούν συμβατική ρήτρα της εγκεκριμένης πρότασης, θα αποτελέσουν αντικείμενο ειδικής τεχνικής μελέτης εφαρμογής που θα προηγηθεί της δημοπράτησης των έργων.
Η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Τατιάνα Καλογιάννη, συμμετείχε στην συνεδρίαση αυτή, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Η κ. Καλογιάννη, ως υπεύθυνη για τη συγκρότηση του φακέλου της υπό χρηματοδότηση, πρότασης και έργου δήλωσε:  Το έργο αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη σε όλους τους Δήμους του «Αθλητισμού Γειτονιάς». Δηλαδή των έργων που θα βελτιώνουν και θα αναβαθμίζουν τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές, αλλά και θα δημιουργούν νέους ανοιχτούς χώρους άθλησης σε αυλές σχολείων και σε αλσύλλια. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, που συνετέλεσαν στη θετική κατάληξη και αυτής μας της πρωτοβουλίας.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έργα αναβάθμισης στη Ζωσιμαία Ακαδημία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6045430337445404068
Σχόλια
item