Γιάννενα: Ετήσια εκδήλωση Αδελφότητας Σκλιβανιτών Γιάννενα: Ετήσια εκδήλωση Αδελφότητας Σκλιβανιτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ετήσια εκδήλωση Αδελφότητας Σκλιβανιτών

Ετήσια εκδήλωση Αδελφότητας Σκλιβανιτών (φωτογραφίες)
Οι γυναικείες φορεσιές που αποτελούν ζωντανές μαρτυρίες και του λαϊκού πολιτισμού, αλλά και της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της ετήσιας εκδήλωσης της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν γυναικείες ενδυμασίες και κοσμήματα, ενώ έγινε αναφορά στην κορυφαία στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας, που είναι ο γάμος και η νυφική φορεσιά.
Επίσης, παρουσιάστηκαν χοροί και φορεσιές από πολλές περιοχές της χώρας, όπως τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Φλώρινα, τις Σέρρες, την Σκόπελο, την Ικαρία, τα Κύθηρα, το Συρράκο και φυσικά από την περιοχή της Σκλίβανης.
Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Κιβωτό του Κόσμου και στο έργο του Πατέρα Αντώνιου με τον Χρήστο Βαλεκάρδα, κοινωνικό λειτουργό στη δομή της Πωγωνιανής να μεταφέρει τις ευχαριστίες της Κιβωτού.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ετήσια εκδήλωση Αδελφότητας Σκλιβανιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4782950738795085046
Σχόλια
item