Απόκοσμα φαινόμενα και υπερφυσικά γεγονότα! Απόκοσμα φαινόμενα και υπερφυσικά γεγονότα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Απόκοσμα φαινόμενα και υπερφυσικά γεγονότα!

Απόκοσμα φαινόμενα και υπερφυσικά γεγονότα!
Απόκοσμα φαινόμενα και υπερφυσικά γεγονότα για λίγους! Τα θαύματα είναι από την ίδια τους τη φύση γεγονότα ανεξήγητα, κάποια ωστόσο είναι ακόμα πιο περίεργα απ’ ό,τι «συνήθως».
Κι αυτό γιατί πρόκειται για κάτι περισσότερο από υπερφυσικές εμφανίσεις πνευμάτων και θαυματουργές ιάσεις ασθενών με ανίατες νόσους.
Θα μιλήσουμε από μετεώριση αγίων, μέχρι και τηλεμεταφερόμενα αγάλματα(!), για υπερφυσικά γεγονότα δηλαδή που μας αφήνουν να ξύνουμε το κεφάλι μας απορημένοι αν πρόκειται για θεϊκό σημάδι ή αντιθέτως για σημείο των καιρών
Γιατί τα θαύματα μπορούν να πάρουν πολλές μορφές, ενώ πρέπει απαραιτήτως να διαθέτουν μάρτυρες για να αναγνωριστούν επισήμως από την εκκλησία ως τέτοια.
Είτε πιστεύει κάποιος στο θαύμα, είτε στέκεται σκεπτικιστής απέναντί του, τα περίεργα αυτά απόκοσμα φαινόμενα εγείρουν συζήτηση…
Ιωσήφ του Cupertino
Ο Ιωσήφ του Cupertino ήταν ένας ιταλός φραγκισκανός μοναχός που θεωρείται ταυτόχρονα άγιος και μυστικιστής. 
Το θαύμα που τον αφορά συνέβη τον Οκτώβριο του 1630, κατά τη διάρκεια της απόδοσης τιμών σε έναν άλλο άγιο, τον Φραγκίσκο της Ασίζης, με τον Ιωσήφ να επιδίδεται σε μια αυθόρμητη μετεώριση!
Ο άγιος έμεινε να αιωρείται πάνω από το πλήθος για λίγη ώρα πριν επιστρέψει στο έδαφος. 
Δεν ήταν μάλιστα η μόνη φορά που επέδειξε ο άγιος την τηλεκινητική του ικανότητα, μιας και το έκανε και αργότερα μπροστά στον πάπα Ουρβανό Η’, αφήνοντάς τον εμβρόντητο. 
Για την ικανότητά του αυτή, ο άγιος Joseph of Cupertino θεωρείται πλέον προστάτης των πιλότων και των αστροναυτών…
Αγία Μπερναντέτ
Σύμφωνα με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, κάποιες σοροί ανθρώπων διατηρούνται -θαυματουργώς- άφθαρτες, με τον χρόνο να μην αλλοιώνει το νεκρό σώμα. 
Αυτά τα λείψανα παραμένουν εύκαμπτα και δεν παραχωρούνται στην αποσύνθεση στο διάβα του χρόνου, χωρίς μάλιστα κανέναν ανθρώπινο χειρισμό, όπως η ταρίχευση. 
Μια τέτοια ξακουστή περίπτωση είναι η Aγία Μπερναντέτ, η οποία μετρά πάνω από 130 χρόνια νεκρή και παραμένει στην ίδια κατάσταση όπως όταν έφυγε από τα εγόσμια..
Fatima – Πορτογαλία
Στα πορτογαλικά λιβάδια Cova da Iria κοντά στη Fatima, ένα «ηλιακό» θαύμα συνέβη τον Οκτώβριο του 1917. 
Σύμφωνα με τον θρύλο, η Παρθένος Μαρία εμφανίστηκε σε τρία παιδιά και τα πληροφόρησε για τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα που θα συνέβαινε το υπερφυσικό γεγονός, με χιλιάδες ανθρώπων να συγκεντρώνονται για να το παρατηρήσουν.
Μέρα μεσημέρι λοιπόν, μέσα σε βροχή και συννεφιά, ο ήλιος ξεπρόβαλε ξαφνικά στον ουρανό ως περιστρεφόμενος δίσκος! 
Σύμφωνα με χιλιάδες μαρτυρίες, ο ήλιος έκανε μάλιστα «ζιγκ-ζαγκ» γύρω από τη Γη, πριν καταλαγιάσει στη συνήθη του θέση στον ουρανό. Το θαύμα αναγνωρίστηκε επισήμως από την καθολική εκκλησία το 1930… 
Το ιαπωνικό άγαλμα Atika
Η καλόγρια Agnes Katsuko Sasagawa είχε ένα όραμα με την Παρθένο Μαρία το 1973 και αμέσως μετά εμφανίστηκαν στίγματα στο ένα της χέρι που άρχισαν να αιμορραγούν. 
Τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς, το ξύλινο άγαλμα της Παναγίας στην εκκλησία της καλόγριας άρχισε να αιμορραγεί στο ίδιο ακριβώς σημείο, ενώ στα επόμενα χρόνια το άγαλμα δάκρυζε και ίδρωνε, χωρίς οφθαλμοφανή εξήγηση.
Οι επιστήμονες που κλήθηκαν συνέλεξαν δείγματα από το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα, με την ανάλυση να υποδεικνύει ότι ήταν πέρα για πέρα ανθρώπινα! 
Όσο για την αδελφή Agnes, θεραπεύτηκε αυτόματα από την ολική κώφωσή της χωρίς να έχει υποβληθεί ποτέ σε θεραπεία…
Martin de Porres
Ο Martin de Porres ήταν μοναχός του Δομινικανού Τάγματος του Περού που επιδιδόταν σε θαύματα. 
Ανάμεσα στα θαύματα που θεωρείται ότι πραγματοποίησε, όπως η αυτόματη επούλωση πληγών και η οριστική θεραπεία ανίατων ασθενειών, περιλαμβάνεται και η ικανότητά του να βρίσκεται σε δύο μέρη ταυτόχρονα!
Μαρτυρίες έκαναν λόγο για ταυτόχρονη παρουσία του στο Μεξικό και την Ιαπωνία, με τον μοναχό να βρίσκεται στο σπίτι του στο Περού! 
Ο De Porres παρείχε μάλιστα πειστήρια των ασώματων ταξιδιών του σε ξένα μέρη μέσα από λεπτομερείς περιγραφές των μερών που επισκεπτόταν με το «άλλο» σώμα του. 
Ο «ταξιδιάρης» μοναχός αγιοποιήθηκε το 1962… 
Το άγαλμα του Cartago – Κόστα Ρίκα
Το 1635, ένα μικρό κορίτσι στο Cartago πήρε ένα μικρό άγαλμα από ένα μονοπάτι, που απεικόνιζε μια μητέρα με τον γιο της, και το μετέφερε στο σπίτι της. 
Την επόμενη μέρα, το άγαλμα εξαφανίστηκε από την οικία της, για να βρεθεί θαυματουργώς στην ίδια θέση στο μονοπάτι.
Όταν η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε αρκετές φορές, η μικρή πήγε το άγαλμα σε έναν ιερέα, ο οποίος την πληροφόρησε ότι επρόκειτο για μια αναπαράσταση της Παναγίας με τον νεογέννητο Χριστό, βάζοντας το άγαλμα μέσα σε ένα κουτάκι και αποθηκεύοντάς το στην εκκλησία. 
Την επόμενη μέρα το άγαλμα είχε εξαφανιστεί από το κουτί και είχε επιστρέψει στο μονοπάτι! Το θαυματουργό άγαλμα κατέληξε τελικά στις προθήκες της βασιλικής Nuestra Senora του Λος Άντζελες, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα καθώς δεν έχει ξανακουνηθεί.
epirusblog.gr
5 of 5
Απόκοσμα φαινόμενα και υπερφυσικά γεγονότα!
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 4413844766965288515
Σχόλια
item