Πρέβεζα: Το όνομα του Μακαριστού Μητροπολίτη Μελετίου σε οδό της Πρέβεζας Πρέβεζα: Το όνομα του Μακαριστού Μητροπολίτη Μελετίου σε οδό της Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Το όνομα του Μακαριστού Μητροπολίτη Μελετίου σε οδό της Πρέβεζας

Πρέβεζα: Το όνομα του Μακαριστού Μητροπολίτη Μελετίου σε οδό της Πρέβεζας

Δύο μέρες πριν την τέλεση του μνημοσύνου στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου η οδός Συρρακουσών μετονομάστηκε σε οδό Μητροπολίτου Μελετίου. 

Η μετονομασία της οδού αποτελεί απόφαση του 2015 της Δημοτικής Κοινότητας και εν συνεχεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, ενώ χθες τοποθετήθηκαν οι νέες πινακίδες που αναγράφουν το νέο όνομα της πολυσύχναστης οδού. 

Εν τω μεταξύ τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρού Μελετίου θα τιμήσει την Παρασκευή 21 Ιουνίου η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. 

Συγκεκριμένα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος του Μακαριστού Μητροπολίτη) θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας Αντωνίου και Πρεβέζης Χρυσοστόμου. 

Να θυμίσουμε ότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης Μελέτιος, εξελέγη Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης την 26η Φεβρουαρίου 1980, χειροτονήθηκε επίσκοπος την 1 Μαρτίου 1980 και ενθρονίστηκε στη μητρόπολή του την 28η Μαρτίου του ίδιου έτους. 

Εκοιμήθη δε, στο Μοναστήρι του Προφήτου Ηλία στα Φλάμπουρα Πρέβεζας στις 21 Ιουνίου του 2012 σε ηλικία 79 ετών. 

Η σορός του τέθηκε σε προσκύνημα στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πρέβεζα. 

Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν τον για 32 χρόνια ποιμενάρχη τους στον ίδιο ναό το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και παρουσία 18 μητροπολιτών και 4 επισκόπων.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Το όνομα του Μακαριστού Μητροπολίτη Μελετίου σε οδό της Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1455128254597006440
Σχόλια
item