Γιάννενα: Στήριξη της ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ Γιάννενα: Στήριξη της ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στήριξη της ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ

Γιάννενα: Στήριξη της ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ
Την υλοποίηση ενός νέου εξωτερικού προγράμματος για άτομα με ειδικές ανάγκες από το Δήμο Ιωαννιτών ανακοίνωσε η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου.
Πρόκειται για έργο που θα υποστηριχθεί από τον προϋπολογισμό του Κέντρου και το υπάρχον προσωπικό, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνα Μιτοπούλου και το οποίο φιλοδοξεί να κάνει την επίσημη καταγραφή μίας ανεξερεύνητης ομάδας πολιτών, στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης σε καθημερινή βάση.
Το 1983 ένα αντίστοιχο πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο τότε άρχισε να εφαρμόζεται στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, με επικέντρωση στην επαγγελματική αποκατάσταση.
Από το 1990 και μετά το πρόγραμμα αυτό σταμάτησε να λειτουργεί όπως ανέφερε η κα Μιτοπούλου και πλέον φιλοδοξία του κέντρου είναι να επαναλειτουργήσει.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να βρίσκονται στην ηλικιακή κατηγορία 22-55 ετών και να έχουν απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης. 
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της ημιαυτόνομης διαβίωσης, με τη συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες όπως η παρασκευή γευμάτων, η προσωπική υγιεινή και ο ρουχισμός, η εργοθεραπεία και η θεατρική έκφραση.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στήριξη της ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2269504898930049934
Σχόλια
item