Γιάννενα: Ημέρα τιμής για τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη Γιάννενα: Ημέρα τιμής για τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ημέρα τιμής για τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη

Γιάννενα: Ημέρα τιμής για τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη
Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και το Διεθνή Οργανισμό μετάγγισης Αίματος. 
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας το αίμα του και δέκα λεπτά από το χρόνο του.
Στο πλαίσιο αυτό, οι εθελοντές αιμοδότες γνωρίζουν την ανάγκη αυτή και δίνουν αίμα όχι λόγο ανάγκης αλλά γιατί θέλουν η προσφορά τους να γίνεται ταυτόχρονα πράξη ζωής και θέλησης. Πράξη προσφοράς.
Έτσι, χθες το πρωί, στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου βρέθηκε το όχημα της Κινητής αιμοδοσίας για τις ανάγκες της αιμοληψίας αλλά και για την μετάδοση του μηνύματος σε όλους τους πολίτες. 
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωαννίδης εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Οργάνου οι Σύλλογοι και οι Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Π.Ε Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Γ.Ν. «Χατζηκώστα», τίμησαν με αυτό τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. 
«Κάνουμε αυτές τις δράσεις ώστε όλοι μας να κατανοήσουμε την ανάγκη να δίνουμε τακτικά αίμα. Το καλοκαίρι έρχεται και ήδη οι ανάγκες είναι μεγάλες και τα νοσοκομεία κάνουν έκκληση στους αιμοδότες. 
Εμείς δίνουμε αίμα όχι για να υπάρχει αλλά γιατί είναι αναγκαίο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωαννίδης αναδεικνύοντας το πρόβλημα που υπάρχει κυρίως με την νοοτροπία μας να μην συμμετάσχουμε στις αιμοληψίες.
  anex.gr
  epirusblog.gr
  5 of 5
  Γιάννενα: Ημέρα τιμής για τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη
  epirusblog.gr
  5 of 5
  Ιωάννινα 7840388962915741081
  Σχόλια
  item